Nieuws

27-10/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: Reisadvies NL voor D steden

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

16-10/20

De mooiste foto´s winnen – ook uw stem telt!

Zo´n 70 foto´s afkomstig van 33 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "Samen sterker", waarbij wij Nederlandse en Duitse hobbyfotografen uit de Euregio Rijn-Waal vroegen om te verbeelden, waar zij in deze Corona-tijd aan denken bij de woorden “samen sterker”.

13-10/20

Het vrijheidsgevoel langs de Duits-Nederlandse grens

Gezamenlijke Duits-Nederlandse TV-documentaire in het kader van 75 jaar vrijheid in de grensregio

13-10/20

Ler(n)ende Euregio finalist Grenslandprijs 2020

er(n)ende Euregio is met een rijk Empowermentuitwisselingsprogramma een van de drie finalisten van de Grenslandprijs 2020!

12-10/20

Tweetalig knutselboekje stuurt kinderen op ontdekkingsreis

Als onderdeel van het grensoverschrijdende project Dynamic Borders is er een tweetalig kleur-, knutsel- en puzzelboekje ontwikkeld.

23-09/20

Indrukwekkende herdenkingen Groesbeek

Op donderdag 17 september vond voor de 28ste keer de Annual Monument Tour plaats. In aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra en Generaal buiten Dienst Peter van Uhm werd bij het monument voor Kapitein Stefanich en het Glider-monument de operatie Market Garden herdacht.

21-09/20

Grensverleggende game van start

Op 18 september gaven Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en Ulrich Francken, voorzitter van de Euregio Rijn-Waal, in het Nederlands Openluchtmuseum het officiële startschot voor een nieuwe innovatieve Game-app met de titel: Sofias Smuggling: Cross-Border Hunt!

17-09/20

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Samen sterker” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

15-09/20

Uitslagen gemeentelijke verkiezingen in NRW

Op 13 september vonden er verkiezingen voor de Burgemeester, gemeenteraad, Landrat en Kreistag in Nordrhein-Westfalen plaats.