Nieuws

11-06/21

Euregioraad vergadert digitaal vanuit Nijmegen

De eerste Euregioraadsvergadering van dit jaar vond gisteren in digitale vorm plaats. Voorzitter Thomas Ahls en vice-voorzitter Hubert Bruls heten de ca. 120 deelnemers vanuit de historische Trêveszaal in het Nijmeegse stadhuis van harte welkom.

08-06/21

De Groen Blauwe Rijn Alliantie zet samenwerking voort

Op 1 juni vond de afsluitende bijeenkomst van het INTERREG-project Groen Blauwe Rijn Alliantie (GBRA) plaats. Tijdens deze digitale event presenteerden de in totaal 10 partners de indrukwekkende resultaten van dit bijzondere project.

01-06/21

Grensomroepen zoeken hulp van het publiek

REGIO8, RN7 en Antenne Niederrhein willen meer nieuws uit de grensstreek brengen en hebben daar de hulp van het publiek bij nodig. De omroepen uit de Achterhoek, Kleef en Nijmegen hopen met een vragenlijst meer informatie te krijgen over de nieuwsbehoefte.

01-06/21

Haalbaarheidsstudie betonvulstof succesvol afgerond

Om de klimaatdoelstellingen van de EU te halen, zullen de steenkoolcentrales in Duitsland en Nederland de komende jaren geleidelijk worden stopgezet.

31-05/21

Eerste prijzen scholenwedstrijd uitgereikt

Met een gigantische schildpad van afvalmateriaal en een brochure met tips over duurzaamheid sleepte de Joseph-Beuys-Gesamtschule een bijzondere prijs in de wacht.

31-05/21

Euregioproject realiseert een hoorspel voor kinderen

In Duitsland wordt de hoorspelserie voor kinderen "Pollution police - De kleine padvinders" al in één adem genoemd met de Drie Vraagtekens en TKKG. Maar de Pollution police is meer.

30-05/21

Corona Update: Versoepelingen Nederland en NRW

Hier vindt u sinds 4 mei 2020 regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/21

Overlijdensbericht Roy van der Lans

Geschokt hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze college Roy van der Lans.

07-05/21

KISS ME blikt positief terug op Europese samenwerking

Na 4 jaar samenwerking loopt het KISS ME-project op 30.06.21 ten einde. Eind april kwamen de projectpartners en stakeholders uit de Europese regio’s voor de laatste keer bijeen om de succesvolle samenwerking te vieren en te zien hoe de projectpartners de in het kader van het project ontwikkelde actieplannen in hun regio's hebben omgezet.