Nieuws

25-05/23

Vacature Junior/Senior Projectcoördinator (m/v)

De Euregio Rijn-Waal zoekt een: Junior/Senior Projectcoördinator (m/v) ter versterking van ons Regionaal Programma-Management van het Interreg subsidieprogramma voor verschillende prioritaire thema’s.

19-05/23

Leerzame tweedaagse voor Euregioleden

Op 11 en 12 mei vond in Hotel Erica in Berg en Dal in het kader van Euregio-Wegwijzer een tweedaagse cursus plaats.

05-05/23

Euregio-commissie bij Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen

Op 20 april kwam de commissie voor economische aangelegenheden van de Euregio Rijn-Waal ter vergadering bijeen in het gemeentehuis van Wijchen. Hier gingen zij in gesprek met het bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen.

28-04/23

Europaparlementariër Alexandra Geese bezoekt Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Alexandra Geese bracht op 14 april 2023 tijdens haar tournee in Kleve ook een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Vooraf ging Alexandra Geese op pad in het centrum van Kleve, waar zij met inwoners van de stad sprak over hun zorgen en wensen.

25-04/23

Kick-Off Kleinprojectenfonds Interreg VI

Op 20 april 2023 vond de Kick-Off bijeenkomst van het Interreg VI kleinprojecten plaats, waaraan ca. 50 geïnteresseerden deelnamen.

06-04/23

Digipro-bedrijf Pillen Precision B.V. ontvangt bezoek

De provincie Gelderland, de gemeente Winterswijk, Oost NL en VNO-NCW bezochten op 31 maart het bedrijf Pillen Precision B.V. in Lichtenvoorde. De onderneming maakte gebruik van de subsidiemogelijkheden van het EU-programma Interreg VA Deutschland-Nederland.

31-03/23

Petitie voor behoud Kleverlands in Gelderland gestart

“Mijn kleinkind van zeven jaar wil graag de streektaal van hier spreken. Daarom is het belangrijk, dat in het onderwijs aandacht wordt besteed aan het Kleverlands. De eerste stap hiervoor is erkenning volgens het Europees Handvest.”

21-03/23

Zaalvoetbaltoernooi voor sporters met een handicap groot succes

Op zaterdag 11 maart 2023 organiseerde de afdeling gehandicaptensport van SV Rees een indoortoernooi in de Westringhalle waaraan 12 teams uit de grensstreek deelnamen. Drie teams kwamen uit Nederland.

17-03/23

Goede gesprekken Netwerkbijeenkomt Euregioraad

Op donderdag 16 maart 2023 vond na drie jaar weer de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ca. 35 Euregioraadleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.