Nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).

15-03/24

Netwerkbijeenkomst Euregioraad goed bezocht

Op donderdag 14 maart 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 40 Euregioraadsleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.

07-03/24

Subsidiemogelijkheden 80 Jaar Vrijheid

Dit jaar is het 80 jaar geleden, dat de bevrijding van Nederland begon. 2025 is het 80 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. In de Euregio Rijn-Waal worden in 2024 en 2025 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

05-03/24

GrensInfoPunt te gast bij studiebeurs in Düsseldorf

Op donderdag 1 februari 2024 waren de collega´s van ons GrensInfoPunt te gast op de jaarlijkse interne studiebeurs voor de leerlingen van de bovenbouw van het St. Ursula Gymnasium in Düsseldorf.