Nieuws

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.

29-05/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen NL, NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/20

Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars die door coron

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.

14-05/20

Euregionale Scholenwedstrijd: laatste winnende scholen bezocht

Inmiddels zijn alle winnaars van de Euregionale Scholenwedstrijd bekend en hebben hun prijzen ontvangen. De deelnemende scholieren hebben een geldbedrag voor de hele klas gewonnen.

04-05/20

IGNITE Award, stakeholder van BRESE, daagt start ups uit

Sociaal ondernemers uit Oost-Nederland (Gelderland en Overijssel) maken kans op investering van €100.000.

27-04/20

Euregio bezoekt winnaars Euregionale Scholenwedstrijd

31 verschillende inzendingen, gemaakt door 470 leerlingen van 20 Nederlandse en Duitse scholen. Dat is het indrukwekkend resultaat van de tweede Euregionale Scholenwedstrijd, waarin dit jaar het thema ’75 jaar vrijheid – Leven in de grensregio’ centraal stond.

10-04/20

NRW maakt regels voor reizen over de grens bekend

Nadat het Duitse Corona-kabinet op 6 april had besloten, dat er voor 10 april voor alle Deelstaten een reisverordening moest komen, heeft Nordrhein-Westfalen deze gisteren bekend gemaakt. De belangrijkste punten op een rij:

08-04/20

Euregio Rijn-Waal en Corona - enquete grensbeleving

Het Coronavirus heeft op dit moment een grote invloed op het dagelijks leven van eenieder. Voor het onder controle brengen van deze pandemie is een goede grensoverschrijdende afstemming en informatie-uitwisseling van groot belang. Graag informeren wij u over de actuele stand van zaken en ontwikkelingen in de Euregio Rijn-Waal.

07-04/20

Medipee ondersteunt lokale ziekenhuizen

Op Wereldgezondheidsdag willen we extra aandacht besteden aan ons gezondheidssysteem en het verplegend en ziekenhuispersoneel, dat op dit moment van groot belang is en een waardevolle bijdrage levert aan de strijd tegen het coronavirus.