Workshops

Een terugblik: deze pagina bevat informatie over de workshops van de eerste euregionale Scholenwedstrijd. Zodra er meer informatie is over de tweede editie van de Scholenwedstrijd, wordt deze pagina aangepast.

 

De deelnemers aan de scholenwedstrijd kunnen meedoen aan gratis, tweetalige workshops, die op 7, 8 en 13 november van 9.00 uur tot 13.00 uur plaatsvinden. De inhoud van de workshops is op alle drie de dagen identiek.

 

Na een interactieve inleidende workshop over kennis over het buurland, waaraan alle scholieren deelnemen, vinden drie deelworkshops plaats:

  1. Wat is een goede tekst?
  2. Wat is een goede multimediabijdrage?
  3. Wat is een goed theaterstuk?

Docenten

Twee echte experts op het gebied van grensoverschrijdend samenwerken en leven zullen deze inleidende workshop verzorgen. Frank Wöbbeking ondersteunt als directeur van het communicatiebureau mediamixx sinds bijna 25 jaar bedrijven aan beide kanten van de grens met creatieve communicatieconcepten – vooral wanneer zij de stap over de grens wagen. En ook Vincent Pijnenburg heeft als coördinator van het expertisecentrum ‘Fontys Crossing Borders’ van de Fontys Hogeschool in Venlo dagelijks te maken met grensgangers.

 

Hoofd van de lokale redacties in Kleve en Emmerich van de Duitse krant ‘Neue Rhein Zeitung’ Andreas Gebbink (tekst), journaliste en blogster Sarah Dickel en specialist op het gebied van online content Theun Herder (multimedia) en theaterpedagoog Harald Kleinecke (theater) verzorgen de aansluitende deelworkshops.

 

Workshoplocaties:

7 november: Kloster Grafenthal in Goch (D)

8 november: Cultuurcentrum de Lindenberg in Nijmegen

13 november: Wunderland Kalkar in Kalkar (D)