Euregionale scholenwedstrijd 2020-2021

 

Iedereen heeft een persoonlijke ecologische voetafdruk. Maar wat betekent dat eigenlijk precies, en hoe kun je deze verkleinen? Welke verschillen zijn er tussen Nederland en Duitsland, en kunnen beide buurlanden van elkaar leren? Nu zijn jullie aan de beurt: verdiep je in het onderwerp, leer je buren nog beter kennen – en wees creatief!

 

Samen kunnen Nederlanders en Duitsers meer bereiken. Wie over de landsgrenzen heen kijkt, vindt niet alleen grote en kleine overeenkomsten tussen de twee buurlanden, maar ook een heleboel aanknopingspunten voor grensoverschrijdende samenwerking. Vanuit deze overtuiging zet de Euregio Rijn-Waal zich al vijftig jaar in voor samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Voorwaarde voor een goede omgang met elkaar: kennis van elkaars taal en cultuur. De Euregionale Scholenwedstrijd, die nu voor de derde keer georganiseerd wordt, wil deze vergroten.

 

Dit jaar is het thema van de Scholenwedstrijd ‘duurzaamheid’. Wij dagen jou en je klasgenoten uit om een creatieve inzending in te sturen. Het doel: neem je eigen levensstijl eens kritisch onder de loep, maak gebruik van je nieuwe kennis en motiveer je buren om ook duurzamer te handelen.

 

De beste inzendingen winnen leuke prijzen!

 

Gaat jouw klas de uitdaging aan? Wij kijken uit naar jullie ideeën!

 

Hier krijgen jullie een indruk van de laatste twee edities van de Euregionale Scholenwedstrijd. Ze waren allebei een groot succes!