Opzet

Een terugblik: deze pagina bevat informatie over de opzet van de eerste euregionale Scholenwedstrijd. Zodra er meer informatie is over de tweede editie van de Scholenwedstrijd, wordt deze pagina aangepast.De doelgroep bestaat uit scholieren in de leeftijd van 12 -18 jaar. De scholenwedstrijd richt zich dus op middelbare scholen.

 

Deelname is mogelijk vanuit verschillende schoolvakken, bijvoorbeeld Duits, geschiedenis, aardrijkskunde, economie, maatschappijleer, drama, culturele kunstzinnige vorming etc.

 

De scholen kunnen aan het begin van het schooljaar 2018-2019 van start gaan met de uitwerking van hun projectideeën. Voor de deelnemende schoolklassen worden gratis workshops aangeboden, zodat de leerlingen ten eerste een deskundige begeleiding krijgen bij de uitvoering van hun projectconcept en ten tweede inzicht in het buurland verkrijgen.

 

Eind 2018 presenteren de schoolklassen hun eindproduct aan een vakjury. Voor de beste inzendingen zijn er passende prijzen te winnen, zoals bijv. een schoolreisje naar het buurland.

 

De scholen en leerlingen zijn volledig vrij in de te kiezen vorm voor hun inzending. Van verhaal, zelf gecomponeerde song, stripverhaal, lezing of poetry slam tot street art, video, een social-media-project, theaterstuk of musical; alles is mogelijk en laten wij over aan de fantasie van de scholen en leerlingen. Belangrijk is natuurlijk wel, dat rekening wordt gehouden met de formele voorwaarden.