Nieuwe EURES-brochure over “Werken in Nederland"

21-02/17


Als inwoner van Duitsland in Nederland werken? Veel mensen doen het al, sommige denken over werk zoeken in het buurland na. Voor veel mensen roept dit vragen op . De meest gestelde vragen plus de uitvoerige antwoorden zijn in een brochure samengevat.

 

In de brochure zijn vragen opgenomen over belastingen, verzekeringen, arbeidscontracten, diploma´s, rente en nog veel meer. De brochure is voor alle geïnteresseerden gratis verkrijgbaar bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal, Emmericher Str. 24, 47533 Kleve. U kunt de brochure ook telefonisch (+49-2821-793079) of per mail (gip@euregio.org) bestellen.

          

De brochure is het kader van het EURES (European EmploymentServices) samengesteld. EURES is een programma van de Europese Unie om de grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit in de EU te stimuleren.

 

Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse Provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-10/18

Euregionale Verkoopwedstrijd: méér dan een wedstrijd

Zeventig beroepsleerlingen. Vijfentwintig scholen, berufskollegs en mbo’s, uit Duitsland en Nederland. Zestig begeleiders. Twee dagen op één locatie. De Euregionale Verkoopwedstrijd is 9 oktober gestart in het Duitse Kalkar en is meer dan alleen een wedstrijd.

08-10/18

Euregioleden verkennen de grensregio

Op 19 september namen ca. 30 raadsleden en ambtenaren van verschillende Nederlandse en Duitse gemeenten deel aan een Wegwijzer-Excursie naar Nijmegen EU Green Capital.

08-10/18

Infobijeenkomst voor nieuwe Nederlandse Euregioraadsleden

Op 2 oktober heeft de Euregio Rijn-Waal een infomiddag voor de nieuwe Nederlandse Euregioraadsleden georganiseerd.