Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

02-04/24


Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

 

Jens Geier werd vergezeld door Michael Mölders, kandidaat voor het Europees Parlementen namens de SPD in de Kreis Kleve, Thorsten Rupp, plv. fractievoorzitter namens de SPD in de Kreistag van de Kreis Kleve, Tanja Jansen, secretaris SPD Kreis Kleve und Arno Bischof, wetenschappelijk medewerker van de heer Geier.

 

Tijdens het ruim anderhalf uur durende gesprek kwam een veelheid aan onderwerpen langs. Zo werd er onder andere gesproken over de toekomst van het Europese subsidieprogramma Interreg VII A voor de grensoverstijgende samenwerking. De nieuwe fase start in 2027 en de onderhandelingen hierover beginnen volgend jaar. Het is belangrijk dat de Nederlands-Duitse grensregio zich hier vroegtijdig goed positioneert. Daarnaast werd uitvoerig gesproken over de  problematiek met betrekking tot de huisvesting van arbeidsmigranten, dat erg belangrijk is voor de Euregio Rijn-Waal, de mogelijkheden die Europa kan bieden om lokale energienetwerken ook grensoverstijgend te verbinden en de inzet van ambulances in het buurland.

 

"Wij zijn erg blij met de belangstelling van Jens Geier voor euregionale samenwerking en hopen dat we zowel de kansen, die grensoverschrijdende samenwerking hier in de grensregio voor zowel Duitsland als Nederland biedt, alsook de uitdagingen in de regio, hebben kunnen laten zien”, aldus Andreas Kochs.

 

Na het gesprek bij de Euregio Rijn-Waal werd het programma voortgezet met een aan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

 

Foto v.l.n.r.: Thorsten Rupp (plv. fractievoorzitter namens de SPD in de Kreistag van de Kreis Kleve), Jens Geier (Lid van het Europees Parlement), Michael Mölders (kandidaat voor het Europees Parlement namens de SPD in de Kreis Kleve), Heidi de Ruiter (plv. secretaris Euregio Rijn-Waal), Andreas Kochs (secretaris Euregio Rijn-Waal) en Tanja Jansen (secretaris SPD Kreis Kleve).


Gerelateerd/Ander nieuws

26-04/24

Winnaars Euregionale Scholenwedstrijd bekendgemaakt

In de aanloop naar de grande finale op 24 april steeg de spanning onder de circa 300 Nederlandse en Duitse scholieren die aan de Euregionale Scholenwedstrijd deelnamen gestaag: zou hun inzending in de prijzen zijn gevallen?

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.