Bezoek van de regio´s Moselfranken en Miselerland

07-10/22


Op dinsdag 13 september 2022 bezocht een delegatie van de LEADER-regio Moselfranken en Miselerland de Euregio Rijn-Waal.

 

Het doel van de Duitse en Luxemburgse LEADER-regio's links en rechts van de Moezel en de Sûre is het om intensiever samen te werken, zowel met concrete projecten op het terrein als op strategisch-politiek niveau. De daarmee verbonden vragen rondom de grensoverschrijdende samenwerking gaan verder dan de "Leader-horizon". Daarom willen de LEADER-regio's graag leren van andere transnationale regio's en in dit verband is onder andere een bezoek gebracht aan de Euregio Rijn-Waal.

 

De regiomanagers hadden een intensieve uitwisseling met de directie van de Euregio Rijn-Waal over de structuur en de taken van de Euregio Rijn. Het bezoek was ook gericht op de ontwikkeling van het Interreg-programma en best practices in het landelijk gebied. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-12/23

Eindejaarsbijeenkomst weer goed bezocht

Op maandag 11 december 2023 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse gemeenten, de provincies, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en projectpartners wisten de weg naar het Euregio-Forum in Kleve te vinden.

15-12/23

Foto´s van Leukermeer en Millingerwaard winnen

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Hubert Bruls de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “De groene Euregio”.

14-12/23

Vacature Coördinator First-Level-Control (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Coördinator First-Level-Control (m/w/d).