Roemeens bezoek voor de Euregio Rijn-Waal

19-05/17


Van 16 t/m 18 mei waren drie vertegenwoordigers van het Roemeense ministerie voor regionale ontwikkeling en overheidszaken te gast bij het Gemeenschappelijk INTERREG Secretariaat Deutschland-Nederland, dat gevestigd is bij de Euregio Rijn-Waal.

 

Mihaela-Elena Dragne, Doina Iona Mindru en Anca Mihaela Radu werken voor het Europese grensoverschrijdende programma INTERREG IPA CBC Roemenië-Servië. HET IPA CBC programma is bedoeld om de grensoverschrijdende samenwerking tussen EU-lidstaten en (potentiële) kandidaat-lidstaten te bevorderen. De EU biedt Europese programma´s de kans om van elkaar te leren en best practices uit te wisselen. Het Roemeense werkbezoek aan INTERREG Deutschland-Nederland vindt in dit kader plaats.

 

De Roemenen werden op 16 mei welkom geheten door Euregio-secretaris Sjaak Kamps en Peter Paul Knol, hoofd van het Gemeenschappelijk INTERREG-secretariaat. Daarna  gingen de aanwezigen dieper in op de structuur en organisatie van het INTERREG-programma, waarbij met name de interne en financiële controlemechanismen centraal stonden. Daarnaast stonden er diverse werkbezoeken in de regio op het programma, waaronder een bezoek aan het INTERREG-project Grenzen Bewegen. Binnen dit project werken diverse Nederlandse en Duitse gemeenten en opleidingsinstellingen samen om langdurig werkelozen weer perspectief op een baan te bieden.


Gerelateerd/Ander nieuws

26-04/24

Winnaars Euregionale Scholenwedstrijd bekendgemaakt

In de aanloop naar de grande finale op 24 april steeg de spanning onder de circa 300 Nederlandse en Duitse scholieren die aan de Euregionale Scholenwedstrijd deelnamen gestaag: zou hun inzending in de prijzen zijn gevallen?

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.