Food production technologies for trans-boundary systems

23-02/17


Op 21 februari vond in 's-Hertogenbosch de kick-off plaats van het Nederlands-Duitse project ‘Interregional Automated Food Production technologies for trans-boundary systems’ (Food Pro·tec·ts).

 

Het INTERREG-project richt zich op ontwikkeling van nieuwe technologische producten voor de agri en food sector.

 

Food Pro·tec·ts is ontwikkelt om technologische innovatie van hoogste kwaliteit naar het hart van de Duitse en Nederlandse agri food dsector bedrijfsleven te kunnen brengen. Inhoudelijk gezien maken de volgende thematische speerpunten deel uit van het project: het verbeteren van de consumentenbescherming en -voorlichting, het verminderen van water- en voedingsverspilling binnen de productie, het vergroten van diergezondheid en -welzijn en het opsporen van nieuwe mogelijkheden om uit biomassa nieuwe producten van hoge kwaliteit te maken.

 

In het project werken 18 Nederlandse en Duitse bedrijven en kennis-instellingen uit o.a. Wageningen, Arnhem, Boxmeer, Kleve en de Kreis Wesel samen. Het budget voor het project bedraagt bijna 10 miljoen euro.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-12/23

Eindejaarsbijeenkomst weer goed bezocht

Op maandag 11 december 2023 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse gemeenten, de provincies, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en projectpartners wisten de weg naar het Euregio-Forum in Kleve te vinden.

15-12/23

Foto´s van Leukermeer en Millingerwaard winnen

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Hubert Bruls de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “De groene Euregio”.

14-12/23

Vacature Coördinator First-Level-Control (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Coördinator First-Level-Control (m/w/d).