Food production technologies for trans-boundary systems

23-02/17


Op 21 februari vond in 's-Hertogenbosch de kick-off plaats van het Nederlands-Duitse project ‘Interregional Automated Food Production technologies for trans-boundary systems’ (Food Pro·tec·ts).

 

Het INTERREG-project richt zich op ontwikkeling van nieuwe technologische producten voor de agri en food sector.

 

Food Pro·tec·ts is ontwikkelt om technologische innovatie van hoogste kwaliteit naar het hart van de Duitse en Nederlandse agri food dsector bedrijfsleven te kunnen brengen. Inhoudelijk gezien maken de volgende thematische speerpunten deel uit van het project: het verbeteren van de consumentenbescherming en -voorlichting, het verminderen van water- en voedingsverspilling binnen de productie, het vergroten van diergezondheid en -welzijn en het opsporen van nieuwe mogelijkheden om uit biomassa nieuwe producten van hoge kwaliteit te maken.

 

In het project werken 18 Nederlandse en Duitse bedrijven en kennis-instellingen uit o.a. Wageningen, Arnhem, Boxmeer, Kleve en de Kreis Wesel samen. Het budget voor het project bedraagt bijna 10 miljoen euro.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-10/18

Euregionale Verkoopwedstrijd: méér dan een wedstrijd

Zeventig beroepsleerlingen. Vijfentwintig scholen, berufskollegs en mbo’s, uit Duitsland en Nederland. Zestig begeleiders. Twee dagen op één locatie. De Euregionale Verkoopwedstrijd is 9 oktober gestart in het Duitse Kalkar en is meer dan alleen een wedstrijd.

08-10/18

Euregioleden verkennen de grensregio

Op 19 september namen ca. 30 raadsleden en ambtenaren van verschillende Nederlandse en Duitse gemeenten deel aan een Wegwijzer-Excursie naar Nijmegen EU Green Capital.

08-10/18

Infobijeenkomst voor nieuwe Nederlandse Euregioraadsleden

Op 2 oktober heeft de Euregio Rijn-Waal een infomiddag voor de nieuwe Nederlandse Euregioraadsleden georganiseerd.