Netwerkbijeenkomst Euregioraad goed bezocht

15-03/24


Op donderdag 14 maart 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 40 Euregioraadsleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.

 

Na een welkomstwoord van vice-voorzitter Thomas Ahls hield Wiel Lenders een inspirerende lezing over het onderwerp 80 Jaar Vrijheid. De directeur van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek nam de toehoorders mee in de ontwikkeling van het herdenken van de oorlog en het vieren van de vrijheid. Ook gaf hij suggesties om deze onderwerpen in een Euregionale context op te pakken.  

 

Tijdens het netwerkgedeelte lichtten Heidi de Ruiter en Sascha Kromwyk de subsidiemogelijkheden in het kader van 80 Jaar Vrijheid en INDUSTRIE_4.0 toe en legden de deelnemers nieuwe contacten en gingen met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen en raakvlakken tussen de gemeenten. Kortom een zeer geslaagde bijeenkomst.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

17-05/24

Eures Team Rijn-Waal op de banenbeurs in Dinslaken

Op woensdag 15 mei 2024 was Eures Team Rijn-Waal aanwezig op de banenbeurs in de Kathrin-Türks Halle in Dinslaken.

14-05/24

Christophorus Grundschule Kranenburg nu Euregio-profielschool

De Duitse basisschool Christophorus Grundschule in Kranenburg is door de Euregioprofielschoolcertificeringscommissie benoemd tot Euregioprofielschool met als specialisatie Nederlands.

14-05/24

Start grensoverstijgend subsidieproject mkb KPF INDUSTR_I4.0

Digitale boost voor bedrijven in de maakindustrie: subsidies beschikbaar voor haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten