Netwerkbijeenkomst Euregioraad goed bezocht

15-03/24


Op donderdag 14 maart 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 40 Euregioraadsleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.

 

Na een welkomstwoord van vice-voorzitter Thomas Ahls hield Wiel Lenders een inspirerende lezing over het onderwerp 80 Jaar Vrijheid. De directeur van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek nam de toehoorders mee in de ontwikkeling van het herdenken van de oorlog en het vieren van de vrijheid. Ook gaf hij suggesties om deze onderwerpen in een Euregionale context op te pakken.  

 

Tijdens het netwerkgedeelte lichtten Heidi de Ruiter en Sascha Kromwyk de subsidiemogelijkheden in het kader van 80 Jaar Vrijheid en INDUSTRIE_4.0 toe en legden de deelnemers nieuwe contacten en gingen met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen en raakvlakken tussen de gemeenten. Kortom een zeer geslaagde bijeenkomst.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

26-04/24

Winnaars Euregionale Scholenwedstrijd bekendgemaakt

In de aanloop naar de grande finale op 24 april steeg de spanning onder de circa 300 Nederlandse en Duitse scholieren die aan de Euregionale Scholenwedstrijd deelnamen gestaag: zou hun inzending in de prijzen zijn gevallen?

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.