Netwerkbijeenkomst Euregioraad goed bezocht

15-03/24


Op donderdag 14 maart 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 40 Euregioraadsleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.

 

Na een welkomstwoord van vice-voorzitter Thomas Ahls hield Wiel Lenders een inspirerende lezing over het onderwerp 80 Jaar Vrijheid. De directeur van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek nam de toehoorders mee in de ontwikkeling van het herdenken van de oorlog en het vieren van de vrijheid. Ook gaf hij suggesties om deze onderwerpen in een Euregionale context op te pakken.  

 

Tijdens het netwerkgedeelte lichtten Heidi de Ruiter en Sascha Kromwyk de subsidiemogelijkheden in het kader van 80 Jaar Vrijheid en INDUSTRIE_4.0 toe en legden de deelnemers nieuwe contacten en gingen met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen en raakvlakken tussen de gemeenten. Kortom een zeer geslaagde bijeenkomst.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

22-07/24

Het Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

Eindelijk is het zover: vandaag gaat het Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival van start!

16-07/24

Grensgemeente Nijmegen

De Euregio Rijn-Waal heeft er een nieuwe grensgemeente bij, namelijk de gemeente Nijmegen.

11-07/24

Projectstart voor betere zorg in de grensregio

Hoe kan ervoor worden gezorgd dat iedereen in de grensregio van de Euregio Rijn-Waal de best mogelijke zorg ontvangt? Dit is een centrale vraag waar twee Interreg-projecten de komende drie jaar mee aan de slag gaan. We stellen de goedgekeurde projecten graag aan u voor!