RegioStars Awards 2023: INTERREG V-project DigiPro in finale!

14-09/23


Als onderdeel van de RegioStars is de Europese Commissie ook dit jaar weer op zoek gegaan naar voorbeeldprojecten in heel Europa.

 

Achtergrond

Elk jaar reikt de Europese Commissie de "RegioStars Awards" uit aan door de EU gefinancierde projecten die blijk geven van vindingrijkheid en nieuwe benaderingen van regionale ontwikkeling. Om andere regio's en projectmanagements in heel Europa te inspireren, staan de deelnemende projecten centraal in communicatieactiviteiten op Europees niveau.

 

De RegioStars Awards worden uitgereikt in verschillende thematische categorieën.

Dit jaar ligt de nadruk op zes gebieden die essentiële onderdelen zijn van het regionaal beleid van de EU:

  • Categorie 1: A competitive and smart Europe
  • Categorie 2: A green Europe
  • Categorie 3: A connected Europe
  • Categorie 4: A social and inclusive Europe
  • Categorie 5: A Europe closer to the citizens
  • Categorie 6: Topic of the year (European Year of Skills 2023)

 

Een panel van vooraanstaande wetenschappers op de respectieve gebieden beoordeelt de ingediende aanvragen en selecteert de finalisten. De winnende projecten in de zes categorieën en de winnaar van de publieksprijs worden gehuldigd tijdens een ceremonie in Ostrava (Tsjechië) op 16 november 2023.

De winnaars van de zes categorieën en de winnaar van de publieksprijs winnen elk een lokale communicatiecampagne die in samenwerking met DG Regio wordt uitgevoerd om de bekroonde activiteiten in de regio te promoten.

 

DigiPro als finalist

Dit jaar heeft DigiPro in totaal 228 concurrerende projecten verslagen en is doorgedrongen tot de finale van de RegioStars! Samen met vier andere projecten dingt het INTERREG V-project van het Interreg-programma Deutschland-Nederland mee naar de kroon in Categorie 1: Een concurrerend en slim Europa. De selectie van de winnaar in de verschillende categorieën is aan een jury van experts, die hun oordeel vellen op basis van een aanvullende pitch door de vertegenwoordigers van elk project.

 

Maar u als "toeschouwer" hoeft ook niet stil te blijven zitten. U kunt het project steunen en uw stem uitbrengen! Naast de prijzen in de zes categorieën is er ook kans op de publieksprijs. En dit is waar u om de hoek komt kijken! Geef DigiPro uw stem!

Klik hier om te gaan stemmen!

 

We hopen op een positief resultaat en willen in de toekomst graag meer van DigiPro horen!

 

Meer informatie over het project: https://www.digipro-interreg.eu/nl.


Gerelateerd/Ander nieuws

01-10/23

Euregio-secretariaat 03-10-2023 gesloten

In verband met de Duitse nationale feestdag Tag der Einheit blijft het secretartiaat van de Euregio Rijn-Waal 3 oktober gesloten.

27-09/23

Uitnodiging focusgroep potentieel grensoverschrijdend ov

In opdracht van het Duitse onderzoekscentrum voor spoorvervoer (DZSF) van de Duitse Spoorwegautoriteit (EBA) heeft het nexus-instituut het reactiverings- en ontwikkelingspotentieel van grensoverschrijdend reizigersverkeer per spoor onderzocht.

20-09/23

Euregio te gast bij raadsinformatieavond Rheden

Dinsdag 19 september waren Andreas Kochs en Heidi de Ruiter namens de Euregio Rijn-Waal op uitnodiging van Euregioraadslid Rob Koekkoek te gast bij de raadsinformatieavond voor de gemeenteraad van Rheden.