Regiodag Probus in teken euregionale samenwerking

31-08/23


Op 24 augustus organiseerde de Probusgroepen rondom Nijmegen een regiodag, waaraan ca. 100 leden deelnamen. De regiodag stond dit jaar in het teken van het thema “Grensland”.

 

De leden spraken met elkaar over deze grensstreek als plek  om op te groeien, te leven en te wonen. Na inleidende lezingen van prof. dr. Paul Sars van de Radboud Universiteit, Dirk Brengelman, de voormalige Duitse ambassadeur in Den Haag en Vincent Pijnenburg van Fontys Venlo werkten de aanwezigen in kleine groepen met elkaar toekomstvisies richting 2030 uit voor deze grensstreek. Deze uitkomsten werden aan het einde van de middag aan Euregio-secretaris Sjaak Kamps overhandigd, die onder de indruk was van de creativiteit en inzichten van de Probusleden: Deze ideeën zouden zeker niet misstaan in onze Strategische Agenda en ik nodig de Probusleden dan ook van harte uit om hen ideeën verder uit te werken om gezamenlijk vorm te geven aan deze mooie grensregio”.


Gerelateerd/Ander nieuws

26-04/24

Winnaars Euregionale Scholenwedstrijd bekendgemaakt

In de aanloop naar de grande finale op 24 april steeg de spanning onder de circa 300 Nederlandse en Duitse scholieren die aan de Euregionale Scholenwedstrijd deelnamen gestaag: zou hun inzending in de prijzen zijn gevallen?

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.