DG Binnenlandse Zaken brengt kennismakingsbezoek aan de Euregio

29-06/23


Donderdag 29 juni bracht Arne van Hout, de nieuwe Directeur Generaal voor openbaar bestuur en democratische rechtstaat binnen het Ministerie van Binnlendse Zaken en Konikrijksrelaties een kennismakingsbezoek aan de Euregio Rijn-Waal.

 

Aan het bezoek namen ook Saskia Franssen en Britt Elfrink van de afdeling Regio´s aan de grens deel. Zij gingen met Sjaak Kamps, Andreas Kochs en Heidi de Ruiter in gesprek over grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Nordrhein-Westfalen.

 

Er werd onder andere gesproken over mogelijke oplossingen voor de grensoverschrijdende inzet van ambulances en de erkenning van diploma´s en de bemiddelende functie van het ministerie van Binnenlandse Zaken richting de andere Nederlandse vakdepartementen in het kader van de Grenslandagenda.

 

“Wij waarderen de inzet van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor de grensoverschrijdende samenwerking zeer en zien het bezoek ook als een belangrijk signaal voor deze samenwerking”, aldus Sjaak Kamps na afloop van het gesprek.

 

 


Gerelateerd/Ander nieuws

01-10/23

Euregio-secretariaat 03-10-2023 gesloten

In verband met de Duitse nationale feestdag Tag der Einheit blijft het secretartiaat van de Euregio Rijn-Waal 3 oktober gesloten.

27-09/23

Uitnodiging focusgroep potentieel grensoverschrijdend ov

In opdracht van het Duitse onderzoekscentrum voor spoorvervoer (DZSF) van de Duitse Spoorwegautoriteit (EBA) heeft het nexus-instituut het reactiverings- en ontwikkelingspotentieel van grensoverschrijdend reizigersverkeer per spoor onderzocht.

20-09/23

Euregio te gast bij raadsinformatieavond Rheden

Dinsdag 19 september waren Andreas Kochs en Heidi de Ruiter namens de Euregio Rijn-Waal op uitnodiging van Euregioraadslid Rob Koekkoek te gast bij de raadsinformatieavond voor de gemeenteraad van Rheden.