Euregio-contactpersonen verkennen Rheinberg

21-06/23


Op 20 juni vond de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal plaats. Deze keer bezochten de contactpersonen de Duitse stad Rheinberg.

 

Een twintigtal lidgemeenten hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld om zo hun grensoverschrijdende contacten te versterken en de andere Nederlandse en Duitse gemeenten beter te leren kennen.

 

De dag begon in het Rheinbergse distributiecentrum van Amazon, waar Thomas Bajorat  de contactpersonen namens de gemeente Rheinberg verwelkomde. Na een interactieve voorstelronde, waar al veel ideeën voor euregionale samenwerking naar voren kwamen, lichtten projectcoordinatoren Andreas Kochs en Svenja Arntz de subsidiemogelijkheden voor grote en kleine projecten in het kader van het EU-programma Interreg VIA Deutschland-Nederland toe.  

 

Na de lunch kregen de contactpersonen tijdens een interessante rondleiding een spannend kijkje achter de schermen van Amazon.

 

De dag werd voortgezet met een bezoek aan het museum en de kruidentuin van Underberg, de firma achter de bekende kruidenbitter, waar men afsluitend nog ruimschoots de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Kortom, een succesvolle en afwisselende dag, die zeker een bijdrage zal leveren aan een versterkte euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

04-12/23

Vacature office manager in opleiding m/v/d

Per 15 augustus 2024 zijn wij op zoek naar een office manager in opleiding m/v/d.

24-11/23

Euregioraad bijeen in Emmerich

Op donderdag 23 november vergaderde de Euregioraad in het PAN Kunstforum in Emmerich. Meer dan 90 vertegenwoordigers van de Euregio namen deel aan de vergadering.

07-11/23

Uitnodiging focusgroep grensoverschrijdend ov op 22-11-2023

In opdracht van het Duitse onderzoekscentrum voor spoorvervoer (DZSF) van de Duitse Spoorwegautoriteit (EBA) heeft het nexus-instituut het reactiverings- en ontwikkelingspotentieel van grensoverschrijdend reizigersverkeer per spoor onderzocht.