Digipro-bedrijf Pillen Precision B.V. ontvangt bezoek

06-04/23


De provincie Gelderland, de gemeente Winterswijk, Oost NL en VNO-NCW bezochten op 31 maart het bedrijf Pillen Precision B.V. in Lichtenvoorde. De onderneming maakte gebruik van de subsidiemogelijkheden van het EU-programma Interreg VA Deutschland-Nederland.

 

In de Achterhoek kregen de bezoekers inzage in een modern industrieel proces op het hoogste niveau. Pillen Precision is een productiepartner in de maakindustrie en gespecialiseerd in de productie en bewerking van metaal, hout, kunststoffen en complete assemblages. Ook biede zij inmiddels diensten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling aan. Managers Theo en Mark Pillen schetsten hoe zij samen met een Duitse partner hebben toegewerkt naar een volledig geautomatiseerd productiesysteem dat zelfstandig componenten kan produceren. “Voor ons was het Interreg-project Digipro net het steuntje in de rug dat we nodig hadden”, aldus commercieel manager Mark Pillen. “Wij hebben dankzij Interreg een nog innigere samenwerking kunnen opbouwen met onze Duitse partner. Dankzij de subsidie beschikt Pillen nu over een robot, die 24 uur per dag kan werken. Daarmee kan het bedrijf veel verschillende onderdelen in kleine volumes maken en die flexibiliteit is voor hun Duitse partner heel belangrijk.

 

Vorig jaar is de nieuwe subsidieperiode Interreg VIA Deutschland-Nederland van start gegaan, die loopt tot 2027. Ondernemers die actief zijn in de grensregio worden aangemoedigd nog meer samen te werken met het bedrijfsleven aan de andere kant van de grens. . De focus ligt op het midden- en kleinbedrijf (mkb). Ellen Jansen, namens provincie Gelderland: “Dit succes biedt ook kansen voor andere Achterhoekse bedrijven. Hopelijk weten ook zij de weg naar het EU-programma Interreg VIA Deutschland-Nederland te vinden. Wij zitten er klaar voor!”

 

Voor meer informatie over Interreg Deutschland-Nederland kunt u terecht bij de collega´s van het Regionaal Progammamanagement bij de Euregio Rijn-Waal.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-12/23

Eindejaarsbijeenkomst weer goed bezocht

Op maandag 11 december 2023 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse gemeenten, de provincies, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en projectpartners wisten de weg naar het Euregio-Forum in Kleve te vinden.

15-12/23

Foto´s van Leukermeer en Millingerwaard winnen

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Hubert Bruls de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “De groene Euregio”.

14-12/23

Vacature Coördinator First-Level-Control (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Coördinator First-Level-Control (m/w/d).