Tentoonstelling ‘Canadese Inheemse Strijders’ in Groesbeek

16-03/23


Sinds 7 februari 2023 is in de bibliotheek Groesbeek (Kloosterstraat 13) een tijdelijke expositie over ‘Canadese Inheemse Strijders’ te zien.

 

 

Deze expositie maakt onderdeel uit van een aantal evenementen die op 7 en 8 februari door de Groesbeek Airborne Vrienden zijn georganiseerd in het kader van de jaarlijkse herdenking Operatie Veritable, het Rijnlandoffensief uit 1945. Het centrale thema van deze evenementen was ‘de Canadese Inheemse soldaat’.

 

De expositie, bestaande uit afbeeldingen, foto’s en voorwerpen is  nog t/m eind maart in de bibliotheek te zien. In de expositie wordt ook kort de geschiedenis van Canada’s  inheemse bevolking belicht.

 

Speciaal voor scholen in het basis-, en brugklassen in het voortgezet onderwijs, is een virtuele rondgang door de expositie ontwikkeld.  Via deze LINK komt u bij naar de virtuele rondgang in drie talen.

 

Deze virtuele expositie wordt ondersteund door de Euregio Rijn-Waal en is een van de eerste mini-projecten in de nieuwe subsdiefase die mede mogelijk gemaakt door het Europese subsidieprogramma Interreg VI A Deutschland-Nederland.


Gerelateerd/Ander nieuws

24-11/23

Euregioraad bijeen in Emmerich

Op donderdag 23 november vergaderde de Euregioraad in het PAN Kunstforum in Emmerich. Meer dan 90 vertegenwoordigers van de Euregio namen deel aan de vergadering.

07-11/23

Uitnodiging focusgroep grensoverschrijdend ov op 22-11-2023

In opdracht van het Duitse onderzoekscentrum voor spoorvervoer (DZSF) van de Duitse Spoorwegautoriteit (EBA) heeft het nexus-instituut het reactiverings- en ontwikkelingspotentieel van grensoverschrijdend reizigersverkeer per spoor onderzocht.

07-11/23

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal 2023 - Uw stem telt!

Ruim 150 foto´s afkomstig van 45 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "De groene Euregio". Door uw stem uit te brengen bepaalt u mede wie de winnaars van onze jaarlijkse fotowedstrijd worden.