Thomas Ahls neemt deel aan bestuurlijk overleg GROS NL-NRW

15-01/23


Afgelopen donderdag 12 januari kam het bestuurlijk overleg GROS NL-NRW bijeen in het Duitse Brüggen.

 

Europa-minister Liminski van Nordrhein-Westfalen en minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties spraken met de Euregio´s, de provincies Gelderland, Limburg en Overijssel en de Bezirksregierungen Düsseldorf, Köln en Münster over de toekomstige speerpunten voor de grensoverschrijdende samenwerking in het kader van de Grenslandagenda NL-NRW. Namens de Euregio Rijn-Waal waren vice-voorzitter Thomas Ahls en secretaris Sjaak Kamps aanwezig. Aan het overleg namen verder het Benelux-secretariaat en het Consulaat-Generaal in Düsseldorf deel.

 

Het overleg vond in aanloop naar de Grenslandconferentie 2023 plaats. Deze Grenslandconfrentie vindt op 6 december in Nijmegen plaats en daarmee ook in de Euregio Rijn-Waal. Tijdens de Grenslandconferentie zal de nieuwe Grenslandagenda NL-NRW worden vastgesteld en zal voor de vierde keer de Grenslandprijs NL-NRW worden uitgereikt aan een project, dat een bijzondere bijdrage aan de grensoverschrijdende samenwerking heeft geleverd.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-12/23

Eindejaarsbijeenkomst weer goed bezocht

Op maandag 11 december 2023 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse gemeenten, de provincies, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en projectpartners wisten de weg naar het Euregio-Forum in Kleve te vinden.

15-12/23

Foto´s van Leukermeer en Millingerwaard winnen

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Hubert Bruls de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “De groene Euregio”.

14-12/23

Vacature Coördinator First-Level-Control (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Coördinator First-Level-Control (m/w/d).