Vacature Trainee INTERREG

09-02/22


Werk je graag in een internationale omgeving? Ben je een meertalig (Duits-Nederlands) leergierig talent? Zoek je een uitdaging en wil je jezelf actief verder ontwikkelen? Dan ben je misschien de Trainee die in ons team past!

 

De Euregio Rijn-Waal, gevestigd in Kleve (D), in de nabijheid van Nijmegen, is een samenwerkingsverband van 55 gemeenten en regionale overheden in het midden van het Nederlands-Duitse grensgebied. De organisatie bestaat uit ongeveer 30 Nederlandse en Duitse werknemers die de grensoverschrijdende samenwerking in de breedste zin van het woord ondersteunen en bevorderen. 

 

In het INTERREG-team van de Euregio Rijn-Waal zijn 2 vacatures voor de functie

 

Trainee INTERREG

Begin maart tot eind december 2022

 

Wat ga je bij ons doen?

Binnen een combinatie van werken en ervaring opdoen pak je verschillende taken op die voortvloeien uit het INTERREG – subsidieprogramma Deutschland-Nederland (voor meer informatie kun je op de programma-website terecht www.deutschland-nederland.eu).

 

Je ondersteunt het INTERREG-programmamanagement bij de advisering en begeleiding van projectaanvragers, vanaf een projectidee, tijdens de aanvraagprocedure en ook gedurende de daadwerkelijke projectuitvoering. Met je bijdragen ondersteun je je collega’s en de voorbereiding en uitvoering van informatiebijeenkomsten over het vervolgprogramma INTERREG VI. De deelname aan verschillende bijeenkomsten met het thema INTERREG alsmede het leren kennen van andere belangrijke taakgebieden van de Euregio in verbinding met INTERREG vullen de trainee-periode verder in. Binnen een traineeship kan het zwaartepunt liggen op de themagebieden Innovatie & Technologie of Sociaal & Maatschappelijk. 

 

Al met al is dit een gevarieerd takenpakket. Uiteraard word je goed ingewerkt in de verschillende taakgebieden waar je een bijdrage aan gaat geven. Daarmee zal je in staat zijn de verschillende helpdesk-taken zelfstandig en met eigen verantwoordelijkheid uit te voeren. Wij denken dat je je daarmee persoonlijk ook erg goed kan ontwikkelen.

 

 

Welke eisen stellen wij?

  • Je hebt een open en loyale houding en je staat open voor de interculturele dialoog.
  • Minimaal een afgeronde bachelor-studie, bijv. bestuurskunde, rechten, European Studies of sociale geografie. Maar ook afgestudeerden van andere studierichtingen zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.
  • Je dientt je studie te hebben afgesloten voor aanvang van het traineeprogramma en je hebt niet meer dan twee jaar werkervaring.
  • Misschien heb je al enige ervaring met Nederlands-Duitse samenwerking.
  • Je bent in staat multidisciplinair te denken en te handelen.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Duits (o.a. verslaglegging).
  • Je beschikt over goede contactuele vaardigheden en hebt een klantgerichte instelling (helpdesk).
  • Je bent leergierig, flexibel, resultaatgericht, accuraat en enthousiasmerend.
  • Je beschikt over goede praktische vaardigheden in de omgang met PC-toepassingen (Word, Excel, PowerPoint).
  • Je beschikt over een rijbewijs B.

 

Wat bieden wij?

  • Een veelzijdig intercultureel takenpakket met veel eigen verantwoordelijkheid, werkend in een 2-talig team met 6 collega’s.
  • bij goed functioneren bestaat er de mogelijkheid dat je misschien een baan vindt bij de Euregio Rijn-Waal of bij een van haar partners in de grensregio.
  • de salariëring vindt plaats volgens de Duitse CAO voor overheidspersoneel (TVöD). Er is een werkweek van 39 uur voorzien. Het gaat om een aanstelling voor bepaalde tijd tot en met 31-12-2022. Standplaats is Kleve (D).

 

Interesse?

Stuur je uitgebreide sollicitatie in het Nederlands of het Duits met de gebruikelijke bijlagen (o.a. CV) dan uiterlijk 23.02.2022 aan mevrouw Waltraud Knoor, Emmericher Strasse  24, 47533 Kleve (knoor@euregio.org). Wil je nadere informatie over de inhoud van de functie, neem dan graag contact op met de heer Sjoerd Zoete (tel. +49 2821 793038) of per e-mail: zoete@euregio.org.


Gerelateerd/Ander nieuws

26-04/24

Winnaars Euregionale Scholenwedstrijd bekendgemaakt

In de aanloop naar de grande finale op 24 april steeg de spanning onder de circa 300 Nederlandse en Duitse scholieren die aan de Euregionale Scholenwedstrijd deelnamen gestaag: zou hun inzending in de prijzen zijn gevallen?

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.