50 JAAR EUREGIO RIJN-WAAL: BLIK IN HET ARCHIEF

12-08/21


In 2021 viert de Euregio Rijn-Waal haar 50-jarig bestaan. Gedurende het jaar nemen wij u elke maand mee terug naar het verleden en laten u een bijzonder archiefstuk zien.

 

Deze maand is dit het Nederlands-Duitse Brandweerwoordenboek uit 2006.  Dit grensoverschrijdend brandweerwoordenboekje is een gemeenschappelijk initiatief tussen de brandweer Kreis Kleve en de Brandweer Gelderland-Zuid, dat is voortgekomen uit de Ronde Tafel Openbare Orde en Veiligheid. De Euregio Rijn-Waal faciliteert deze ronde tafel sinds 2002. Aan deze ronde nemen vertegenwoordigers van de brandweren, politie, Bundespolizei, Koninklijke Marechaussee, hulpverleningsdiensten en Kreisen deel. Door op de afbeelding te klikken kunt u ook de inhoud van het woordenboek bekijken. 

 

 

 


Gerelateerd/Ander nieuws

27-09/21

Verkiezingsuitslagen Duitsland

Op 26 september vonden in Duitsland de verkiezingen voor de bondsdag plaats. In totaal heben 6 partijen 1 of meer zetels in het parlement behaald. De zetels zijn als volgt verdeeld:

27-09/21

De grensoverschrijdende arbeidsmarkt voor mensen met afstand tot

Duizenden Nederlanders en Duitsers pendelen elke dag op en neer naar hun werkplek in het buurland. Ze maken gebruik van de mogelijkheden die er aan de andere kant van de grens zijn. Ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zijn er volop kansen in het buurland.

27-09/21

Corona Update: versoepelingen in Nederland

Hier vindt u sinds 4 mei 2020 regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.