50 JAAR EUREGIO RIJN-WAAL: BLIK IN HET ARCHIEF

20-07/21


In 2021 viert de Euregio Rijn-Waal haar 50-jarig bestaan. Gedurende het jaar nemen wij u elke maand mee terug naar het verleden en laten u een bijzonder archiefstuk zien.

 

Deze maand is dit de allereerste nieuwsbrief van de Euregio Rijn-Waal. Deze Newsletter verscheen in november 1998 en werd gefinancierd met Interreg 2 middelen. Sinds die tijd is de newsletter in vele verschillende vormen verschenen, inmiddels in digitale vorm. Interessant is dat ook in 1998 internet al een belangrijk instrument was. Door op de afbeelding te klikken, kunt u de eerste pagina van de Newsletter lezen.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

27-09/21

Verkiezingsuitslagen Duitsland

Op 26 september vonden in Duitsland de verkiezingen voor de bondsdag plaats. In totaal heben 6 partijen 1 of meer zetels in het parlement behaald. De zetels zijn als volgt verdeeld:

27-09/21

De grensoverschrijdende arbeidsmarkt voor mensen met afstand tot

Duizenden Nederlanders en Duitsers pendelen elke dag op en neer naar hun werkplek in het buurland. Ze maken gebruik van de mogelijkheden die er aan de andere kant van de grens zijn. Ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zijn er volop kansen in het buurland.

27-09/21

Corona Update: versoepelingen in Nederland

Hier vindt u sinds 4 mei 2020 regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.