Grensomroepen zoeken hulp van het publiek

01-06/21


REGIO8, RN7 en Antenne Niederrhein willen meer nieuws uit de grensstreek brengen en hebben daar de hulp van het publiek bij nodig. De omroepen uit de Achterhoek, Kleef en Nijmegen hopen met een vragenlijst meer informatie te krijgen over de nieuwsbehoefte.

 

“Deze enquête dient voor ons als input om te zien waar ons publiek behoefte aan heeft”, zegt Jasper Hazelaar namens streekomroep REGIO8. De drie mediabedrijven zijn sinds vorig jaar een samenwerking aangegaan om meer nieuws uit de Duits-Nederlandse grensstreek te brengen. Dit heeft gezorgd voor meerdere publicaties, onder meer over de benzineprijs, de geldende coronamaatregelen en het afgraven van de Eltenberg. Voor het vervolg willen de omroepen met de berichtgeving nog dichter bij inwoners komen.

Daarom wordt in een enquête gevraagd waar bewoners van het grensgebied interesse in hebben. Dit moet duidelijk maken welke grensoverschrijdende publicaties gewenst zijn. Zitten Achterhoekers bijvoorbeeld te wachten op nieuws over het Kurhaus Museum en zijn optredens in Schouwburg Amphion interessant voor inwoners van Kleef? De vragenlijst kan online worden ingevuld.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

15-12/23

Eindejaarsbijeenkomst weer goed bezocht

Op maandag 11 december 2023 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse gemeenten, de provincies, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en projectpartners wisten de weg naar het Euregio-Forum in Kleve te vinden.

15-12/23

Foto´s van Leukermeer en Millingerwaard winnen

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Hubert Bruls de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “De groene Euregio”.

14-12/23

Vacature Coördinator First-Level-Control (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Coördinator First-Level-Control (m/w/d).