Euregioraad wisselt digitaal van gedachten

15-03/21


Op 11 maart 2021 vond de informele Euregioraadsbijeenkomst plaats, deze keer wegens corona in digitale vorm. Meer dan 60 Euregioraadsleden en Euregiocontactpersonen namen aan de bijeenkomst deel.

 

Op de agenda stonden de Strategische Agenda 2025+ en het INTERREG VI programma. Na een korte inleiding discussieerden de deelnemers in kleine groepen over de speerpunten voor de komende jaren. Met name de onderwerpen klimaat, innovatie, arbeidsmarkt, digitalisering, mobiliteit, cultuur en toerisme en betrokkenheid onder jeugd dienen met voorrang opgepakt te worden.

 

De middag werd afgesloten met een presentatie van Annet Klinkers en Annelore Eichel de taken van EURIEC, het Euregionale informatie- en experticecentrum ter ondersteuning van de bestuurlijke aanpak van grensoverschrijdende ondermijnende criminaliteit.

 

Hoewel de deelnemers aangaven, liever in het echt bijeen te komen, vonden zij het erg prettig om elkaar op deze manier weer eens te ontmoeten en belangrijke Euregionale ontwikkelingen te verdiepen. 


Gerelateerd/Ander nieuws

15-12/23

Eindejaarsbijeenkomst weer goed bezocht

Op maandag 11 december 2023 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse gemeenten, de provincies, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en projectpartners wisten de weg naar het Euregio-Forum in Kleve te vinden.

15-12/23

Foto´s van Leukermeer en Millingerwaard winnen

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Hubert Bruls de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “De groene Euregio”.

14-12/23

Vacature Coördinator First-Level-Control (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Coördinator First-Level-Control (m/w/d).