Euregioraad wisselt digitaal van gedachten

15-03/21


Op 11 maart 2021 vond de informele Euregioraadsbijeenkomst plaats, deze keer wegens corona in digitale vorm. Meer dan 60 Euregioraadsleden en Euregiocontactpersonen namen aan de bijeenkomst deel.

 

Op de agenda stonden de Strategische Agenda 2025+ en het INTERREG VI programma. Na een korte inleiding discussieerden de deelnemers in kleine groepen over de speerpunten voor de komende jaren. Met name de onderwerpen klimaat, innovatie, arbeidsmarkt, digitalisering, mobiliteit, cultuur en toerisme en betrokkenheid onder jeugd dienen met voorrang opgepakt te worden.

 

De middag werd afgesloten met een presentatie van Annet Klinkers en Annelore Eichel de taken van EURIEC, het Euregionale informatie- en experticecentrum ter ondersteuning van de bestuurlijke aanpak van grensoverschrijdende ondermijnende criminaliteit.

 

Hoewel de deelnemers aangaven, liever in het echt bijeen te komen, vonden zij het erg prettig om elkaar op deze manier weer eens te ontmoeten en belangrijke Euregionale ontwikkelingen te verdiepen. 


Gerelateerd/Ander nieuws

15-04/21

Euregio´s pleiten voor gratis tests voor grenspendelaars

Dagelijks steken duizenden grenspendelaars de grens met Duitsland en Nederland over om te werken. Bij de GrensInfoPunten van de vijf Euregio’s komen veel vragen binnen over de kosten van de verplichte coronatesten voor grenswerkers, die zich iedere 72 uur moeten laten testen.

04-04/21

Corona Update: Nederland is gebied met hoge incidentie

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

01-04/21

50 jaar Euregio Rijn-Waal: oproep voor verhalen

De Euregio Rijn-Waal viert dit jaar haar 50-jarig bestaan met diverse bijzondere activiteiten. In samenwerking met de Radboud Universiteit willen wij op een creatieve en interactieve manier laten zien hoe het is om in een grensregio te leven.