Sociaal-economische analyse Euregio Rijn-Waal gereed

10-09/20


Het Interreg Europe Project „Border Regions in Europe for Social Entrepreneurship – BRESE“ heeft tot doel de barrières voor sociale ondernemers te verminderen en subsidie-instrumenten te verbeteren.

 

Daartoe worden bestaande beleidsvoorwaarden en subsidie-instrumenten in vijf verschillende Europese regio´s met elkaar vergeleken en ervaringen en best practices met elkaar uitgewisseld.

 

Een eerste stap om de bestaande regionale financieringsinstrumenten voor sociale ondernemingen te verbeteren zijn de regionale sociaal-economische analyses. De regionale BRESE-analyses geven inzicht in de eigenschappen van de desbetreffende regio met betrekking tot sociale ondernemingen, waaronder een SWOT-analyse en interviews met experts en identificeren goede praktijkvoorbeelden in elke regio.

 

De analyse van de Euregio Rijn-Waal is sinds kort gereed. De Duitse versie kunt u hier downloaden. De Engelse versie staat in de BRESEprojectdatabank https://www.interregeurope.eu/brese/library/#folder=2565. Hier verschijnen ook de analyses van de overige BRESE-partners.

 

Binnen BRESE werken de Euregio Rijn-Waal als lead partner, HAMAG-BICRO (Kroatië), het ministerie van Milieubescherming en Regionale Ontwikkeling van de Republiek Letland, de Slowaakse Ontwikkelingsmaatschappij, het Regionaal Ontwikkelingsbureau Rzeszow (Polen) en de Universiteit van Letland samen.

 

Het project heeft een looptijd van 3,5 jaar met een eerste fase van 01-08-2019 tot 31-01-2022 en een tweede fase van 01-02-2022 tot 31-01-2023. Het budget van het project bedraagt in totaal ongeveer 1,2 miljoen euro, waarvan 1,0 miljoen euro wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de EU. De overige kosten worden gedragen door de projectpartners.


Gerelateerd/Ander nieuws

11-06/21

Euregioraad vergadert digitaal vanuit Nijmegen

De eerste Euregioraadsvergadering van dit jaar vond gisteren in digitale vorm plaats. Voorzitter Thomas Ahls en vice-voorzitter Hubert Bruls heten de ca. 120 deelnemers vanuit de historische Trêveszaal in het Nijmeegse stadhuis van harte welkom.

08-06/21

De Groen Blauwe Rijn Alliantie zet samenwerking voort

Op 1 juni vond de afsluitende bijeenkomst van het INTERREG-project Groen Blauwe Rijn Alliantie (GBRA) plaats. Tijdens deze digitale event presenteerden de in totaal 10 partners de indrukwekkende resultaten van dit bijzondere project.

01-06/21

Grensomroepen zoeken hulp van het publiek

REGIO8, RN7 en Antenne Niederrhein willen meer nieuws uit de grensstreek brengen en hebben daar de hulp van het publiek bij nodig. De omroepen uit de Achterhoek, Kleef en Nijmegen hopen met een vragenlijst meer informatie te krijgen over de nieuwsbehoefte.