Sociaal-economische analyse Euregio Rijn-Waal gereed

10-09/20


Het Interreg Europe Project „Border Regions in Europe for Social Entrepreneurship – BRESE“ heeft tot doel de barrières voor sociale ondernemers te verminderen en subsidie-instrumenten te verbeteren.

 

Daartoe worden bestaande beleidsvoorwaarden en subsidie-instrumenten in vijf verschillende Europese regio´s met elkaar vergeleken en ervaringen en best practices met elkaar uitgewisseld.

 

Een eerste stap om de bestaande regionale financieringsinstrumenten voor sociale ondernemingen te verbeteren zijn de regionale sociaal-economische analyses. De regionale BRESE-analyses geven inzicht in de eigenschappen van de desbetreffende regio met betrekking tot sociale ondernemingen, waaronder een SWOT-analyse en interviews met experts en identificeren goede praktijkvoorbeelden in elke regio.

 

De analyse van de Euregio Rijn-Waal is sinds kort gereed. De Duitse versie kunt u hier downloaden. De Engelse versie staat in de BRESEprojectdatabank https://www.interregeurope.eu/brese/library/#folder=2565. Hier verschijnen ook de analyses van de overige BRESE-partners.

 

Binnen BRESE werken de Euregio Rijn-Waal als lead partner, HAMAG-BICRO (Kroatië), het ministerie van Milieubescherming en Regionale Ontwikkeling van de Republiek Letland, de Slowaakse Ontwikkelingsmaatschappij, het Regionaal Ontwikkelingsbureau Rzeszow (Polen) en de Universiteit van Letland samen.

 

Het project heeft een looptijd van 3,5 jaar met een eerste fase van 01-08-2019 tot 31-01-2022 en een tweede fase van 01-02-2022 tot 31-01-2023. Het budget van het project bedraagt in totaal ongeveer 1,2 miljoen euro, waarvan 1,0 miljoen euro wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de EU. De overige kosten worden gedragen door de projectpartners.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-12/23

Eindejaarsbijeenkomst weer goed bezocht

Op maandag 11 december 2023 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse gemeenten, de provincies, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en projectpartners wisten de weg naar het Euregio-Forum in Kleve te vinden.

15-12/23

Foto´s van Leukermeer en Millingerwaard winnen

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Hubert Bruls de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “De groene Euregio”.

14-12/23

Vacature Coördinator First-Level-Control (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Coördinator First-Level-Control (m/w/d).