Euregionale Scholenwedstrijd: laatste winnende scholen bezocht

14-05/20


Inmiddels zijn alle winnaars van de Euregionale Scholenwedstrijd bekend en hebben hun prijzen ontvangen. De deelnemende scholieren hebben een geldbedrag voor de hele klas gewonnen.

 

De Euregio Rijn-Waal in Kleve organiseerde de wedstrijd dit schooljaar voor de tweede keer. De scholieren gingen aan de slag met vragen als ‘Hoe zou de grensregio eruitzien als Nederlanders en Duitsers niet in vrijheid (samen) konden leven?’, ‘Wat kunnen Nederlanders en Duitsers van elkaar leren?’ en ‘Hoe zien de komende 75 jaar eruit?’ en werden uitgedaagd om hier een creatieve inzending over in te sturen. Vervolgens boog een vijfkoppige jury zich over de veelzijdige bijdragen, die dit jaar vooral uit filmpjes, posters en Instagramstories bestonden.

 

Persoonlijk bezoek aan scholen

De winnaars zouden eigenlijk tijdens een grote prijsuitreiking in Nijmegen bekend worden gemaakt. Door het coronavirus kon deze helaas niet doorgaan – dus is de Euregio Rijn-Waal persoonlijk bij de winnende scholen langsgegaan. Met inachtneming van 1,5 meter afstand zijn de prijzen aan de leerkrachten overhandigd, die er nu naar uitkijken om hun leerlingen te verrassen met het nieuws.

 

De volgende scholen hebben een prijs gewonnen en deze ook al ontvangen:

 

Categorie Duitse scholen

  1. Leonardo da Vinci Gesamtschule, Willich
  2. Jodocus Nünning Gesamtschule, Borken
  3. Gesamtschule am Forstgarten, Kleve

Categorie Nederlandse scholen

  1. Dominicus College, Nijmegen
  2. Pax Christi College, Druten
  3. NSG, Nijmegen

Categorie Partnerscholen

  1. Euregio Gymnasium, Bocholt, + Almende College Isala, Silvolde
  2. Pax Christie College, Druten + Gesamtschule Mittelkreis, Goch
  3. Euregio Realschule, Kranenburg + Notre Dame, Ubbergen,

Categorie  extra prijs

Gymnasium am Moltkeplatz, Krefeld, Janne Struckmann & Annemarie Rixen

 

Meer foto's van de prijsuitreikingen zijn te vinden op www.facebook.com/EuregioRheinWaal

 

De Euregionale Scholenwedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en de middelen van het programma Onbegrensd van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-12/23

Eindejaarsbijeenkomst weer goed bezocht

Op maandag 11 december 2023 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse gemeenten, de provincies, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en projectpartners wisten de weg naar het Euregio-Forum in Kleve te vinden.

15-12/23

Foto´s van Leukermeer en Millingerwaard winnen

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Hubert Bruls de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “De groene Euregio”.

14-12/23

Vacature Coördinator First-Level-Control (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Coördinator First-Level-Control (m/w/d).