EuroVelo 15 – Rijnfietsroute is op twee na populairste fietsbest

05-04/16


Tijdens het fiets-toeristische event op de vakantiebeurs ITB in Berlijn heeft de ADFC, de Duitse fietsbond, bekend gemaakt, dat de „EuroVelo15 route – Rijnfietsroute“ in 2016 op de derde plek staat van meest gekozen fietsroutes door Duitse fietstoeristen.

 

De Rijnfietsroute werd in het kader van het INTERREG IV B project DEMARRAGE gerealiseerd. Lead partner van dit project was de Euregio Rijn-Waal. Gezamenlijk met 18 toeristische en overheidspartners uit Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland is de Rijnfietsroute van de bron tot monding succesvol opgewaardeerd en actief als toeristische bestemming gepromoot.

 

De ADFC heeft 6000 burgers systematisch gevraagd, welke fietsroute ze in 2016 willen fietsen. 4,4% van de geënquêteerden gaf als antwoord de Rijnfietsroute aan en hebben de EuroVelo 15 zo in de Duitse top 3 geplaatst. Onder de 10 meest genoemde bestemmingen heeft de Rijnfietsroute de grootste sprong naar voren gemaakt met een stijging van vijf plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Bovendien heeft de EuroVelo 15 – Rijnfietsroute haar plek op de Duitse markt verder verstevigd door een plekje te verwerven in de Top 10 van de populairste fietsroutes in Duitsland. Voor 4,1% van de geënquêteerden is de EuroVelo 15 hun meest favoriete fietsroute.

 

Dit is een groot succes voor de Rijnfietsroute, pas twee jaar na de volledige realisatie. De route is de eerste EuroVelo route die door de ECF (European Cyclist Federation) is gecertificeerd en een transnationale managementstructuur heeft, die meer gebruikers, populariteit en winst oplevert.

 

http://www.rijnfietsroute.nl

 


Gerelateerd/Ander nieuws

15-03/24

Netwerkbijeenkomst Euregioraad goed bezocht

Op donderdag 14 maart 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 40 Euregioraadsleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.

07-03/24

Subsidiemogelijkheden 80 Jaar Vrijheid

Dit jaar is het 80 jaar geleden, dat de bevrijding van Nederland begon. 2025 is het 80 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. In de Euregio Rijn-Waal worden in 2024 en 2025 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

05-03/24

GrensInfoPunt te gast bij studiebeurs in Düsseldorf

Op donderdag 1 februari 2024 waren de collega´s van ons GrensInfoPunt te gast op de jaarlijkse interne studiebeurs voor de leerlingen van de bovenbouw van het St. Ursula Gymnasium in Düsseldorf.