Winnaars Euregionale verkoperswedstrijd 2019 bekend

18-11/19


Vijf leerlingen van Nederlandse ROC’s en vijf leerlingen van Duitse ROC’s (Berufskollegs) streden 13 november 2019 in Stadthalle Kleef in het bijzijn van de Euregio-Ambassadeurs van de Euregio Rijn-Waal om de titel ‘Euregionale Verkoper van 2019’.

 

Het Interreg-project Taal Verbindt van de Ler(n)ende Euregio is initiatiefnemer en medefinancier van deze alweer zevende ‘grensoverschrijdende’ verkoopwedstrijd.

 

De Ler(n)ende Euregio organiseerde op 30 september en 1 oktober in Kalkar Wunderland de halve finale met de beste 68 verkopers van ROC’s en Berufskollegs in de Euregio. Tijdens deze training en wedstrijd ging het niet alleen om wie de winnaar zou worden, maar ook om de ontmoeting tussen Duitse en Nederlandse leerlingen. Deze training en vakwedstrijd is een leerzame en unieke ervaring voor beroepsleerlingen. Vakexperts zoals de supermarktketens in Nederland en Duitsland, Albert Heijn en Rewe, deelden in de halve finale hun adviezen. Daarnaast ook de sportzaak Laufprofis en het SBB. In de finale hielden de beroepsleerlingen op het podium een verkoopgesprek van 7 minuten met een klant uit het buurland waarbij ieder zijn eigen taal spreekt.

 

De winnaars zijn:

3e prijs: Merlin Delay (Aventus Apeldoorn) & Marie Wandtke (Kaufmännisches BK Duisburg Mitte)

2e prijs: Johanna Roemer (Kaufmännisches BK Duisburg Mitte) & Denise Louwers (Aventus Apeldoorn)

1e prijs: Kevin Lankveld (Graafschap College) & Sara Baensch (Münster Ludwig-Erhard BK)

Publieksprijs: Sara Baensch & Marie Wandtke

 

Je horizon verbreden, Duitse vaktaal leren, je verkoopvaardigheden verbeteren en je kansen op een baan in de Euregio vergroten, dat zijn belangrijke streefpunten van het project Ler(n)ende Euregio.


Gerelateerd/Ander nieuws

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.

29-05/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen NL, NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/20

Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars die door coron

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.