Winnaars Euregionale verkoperswedstrijd 2019 bekend

18-11/19


Vijf leerlingen van Nederlandse ROC’s en vijf leerlingen van Duitse ROC’s (Berufskollegs) streden 13 november 2019 in Stadthalle Kleef in het bijzijn van de Euregio-Ambassadeurs van de Euregio Rijn-Waal om de titel ‘Euregionale Verkoper van 2019’.

 

Het Interreg-project Taal Verbindt van de Ler(n)ende Euregio is initiatiefnemer en medefinancier van deze alweer zevende ‘grensoverschrijdende’ verkoopwedstrijd.

 

De Ler(n)ende Euregio organiseerde op 30 september en 1 oktober in Kalkar Wunderland de halve finale met de beste 68 verkopers van ROC’s en Berufskollegs in de Euregio. Tijdens deze training en wedstrijd ging het niet alleen om wie de winnaar zou worden, maar ook om de ontmoeting tussen Duitse en Nederlandse leerlingen. Deze training en vakwedstrijd is een leerzame en unieke ervaring voor beroepsleerlingen. Vakexperts zoals de supermarktketens in Nederland en Duitsland, Albert Heijn en Rewe, deelden in de halve finale hun adviezen. Daarnaast ook de sportzaak Laufprofis en het SBB. In de finale hielden de beroepsleerlingen op het podium een verkoopgesprek van 7 minuten met een klant uit het buurland waarbij ieder zijn eigen taal spreekt.

 

De winnaars zijn:

3e prijs: Merlin Delay (Aventus Apeldoorn) & Marie Wandtke (Kaufmännisches BK Duisburg Mitte)

2e prijs: Johanna Roemer (Kaufmännisches BK Duisburg Mitte) & Denise Louwers (Aventus Apeldoorn)

1e prijs: Kevin Lankveld (Graafschap College) & Sara Baensch (Münster Ludwig-Erhard BK)

Publieksprijs: Sara Baensch & Marie Wandtke

 

Je horizon verbreden, Duitse vaktaal leren, je verkoopvaardigheden verbeteren en je kansen op een baan in de Euregio vergroten, dat zijn belangrijke streefpunten van het project Ler(n)ende Euregio.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-01/21

50 jaar Euregio Rijn-Waal: Blik in het archief

In 2021 viert de Euregio Rijn-Waal haar 50-jarig bestaan. Gedurende het jaar nemen wij u elke maand mee terug naar het verleden en laten u een bijzonder archiefstuk zien.

29-12/20

RUNTIME-Kalender 2021 gaat online van start!

De RUNTIME-Hardloopkalender 2021 met gratis inschrijving van hardloopevenementen verschijnt deze keer digitaal

29-12/20

Europese erkenning voor het INTERREG-project ROCKET

Op 15 december ontving het EU-project ROCKET (“Regional Collaboration on Key Enabling Technologies”) de EURADA Award 2020. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Europees project met impact. Dit keer tijdens een online-conferentie van EURADA; de koepelorganisatie van Europese ontwikkelingsmaatschappijen.