Kennisuitwisseling zelfrijdende shuttles

06-11/19


Ruim 60 Duitse en Nederlandse ondernemers, technici, juristen, vervoerders, stadsplanners, verzekeraars en verkeersjuristen spraken op 24 oktober op Flughafen Weeze samen over de kansen en problemen van autonoom rijdende passagiershuttles.

 

Dit mede aan de hand van ervaringen uit een praktijkproef met kleine zelfrijdende busjes zonder chauffeur in Wageningen en op Flughafen Weeze in het kader van het INTERREG project I-AT (Interregional Automated Transport).  De praktijkproef op Flughafen Weeze eindigt op 1 november. Gedrag van passagiers, gedrag van andere verkeersdeelnemers en wetten en regels blijken in de praktijk vaak te leiden tot nieuwe technische uitdagingen. De ervaringen uit de pilot en de input van de experts worden meegenomen bij een vervolgpilot begin 2020 met een grotere zelfrijdende bus zonder chauffeur bij het Duitse openbaar vervoer bedrijf ASEAG. De technologie voor de kleine en grote testvoertuigen is door Nederlandse en Duitse bedrijven en instellingen samen ontwikkeld en wordt in een living-lab permanent verbeterd en aangepast. Duitse en Nederlandse verkeersoverheden zijn in constant overleg om  grensoverschrijdend gebruik van dergelijke voertuigen juridisch mogelijk te maken.


Gerelateerd/Ander nieuws

20-01/20

Subsidiemogelijkheden "75 jaar vrijheid"

In de Euregio Rijn-Waal worden dit jaar veel herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

16-01/20

Uitwisseling op interregionaal niveau

Op 15 en 16 januari 2020 heeft een 6-koppige delegatie met vertegenwoordigers van de INTERREG-programma's Oostenrijk-Hongarije, Oostenrijk-Bayern, Oostenrijk-Tsjechië en Slovenië-Oostenrijk een bezoek gebracht aan het INTERREG-programma Duitsland-Nederland bij de Euregio Rijn-Waal.

13-01/20

Hochschule Rhein-Waal en Euregio spreken over samenwerking

President Dr. Oliver Locker-Grütjen en Prof. Dr.-Ing. Peter Kisters (vice-president voor onderzoek, innovatie en kennistransfer) van de Hochschule Rhein-Waal waren maandag 13 januari 2020 te gast bij de Euregio Rijn-Waal.