Kennisuitwisseling zelfrijdende shuttles

06-11/19


Ruim 60 Duitse en Nederlandse ondernemers, technici, juristen, vervoerders, stadsplanners, verzekeraars en verkeersjuristen spraken op 24 oktober op Flughafen Weeze samen over de kansen en problemen van autonoom rijdende passagiershuttles.

 

Dit mede aan de hand van ervaringen uit een praktijkproef met kleine zelfrijdende busjes zonder chauffeur in Wageningen en op Flughafen Weeze in het kader van het INTERREG project I-AT (Interregional Automated Transport).  De praktijkproef op Flughafen Weeze eindigt op 1 november. Gedrag van passagiers, gedrag van andere verkeersdeelnemers en wetten en regels blijken in de praktijk vaak te leiden tot nieuwe technische uitdagingen. De ervaringen uit de pilot en de input van de experts worden meegenomen bij een vervolgpilot begin 2020 met een grotere zelfrijdende bus zonder chauffeur bij het Duitse openbaar vervoer bedrijf ASEAG. De technologie voor de kleine en grote testvoertuigen is door Nederlandse en Duitse bedrijven en instellingen samen ontwikkeld en wordt in een living-lab permanent verbeterd en aangepast. Duitse en Nederlandse verkeersoverheden zijn in constant overleg om  grensoverschrijdend gebruik van dergelijke voertuigen juridisch mogelijk te maken.


Gerelateerd/Ander nieuws

04-06/20

INTERREG V A project „Volunteers 2.0“ van start

Door demografische veranderingen en de globalisering neemt de (kosten)druk voor organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een goede lokale leefbaarheid toe. Het gevolg is dat de levendige centra in kleine dorpen en in grote steden onder druk staan - met ernstige gevolgen voor de lokale bevolking.

04-06/20

Euregioraad vergadert coronaproof in Weeze

De Euregioraad vergadert vandaag vanaf 14.00 uur in het Bürgerhaus van Weeze.

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.