Inspirerende informatieavond Euregio in Wageningen

23-05/19


Op initiatief van de Wageningse gemeenteraadsleden Lenny Putman, Jan Willem Lammers en burgemeester Geert van Rumund organiseerde de gemeente Wageningen op woensdag 22 mei een goed bezochte informatieavond over de Euregio Rijn-Waal.

 

Doel van de bijeenkomst was het om inwoners, verenigingen, culturele instellingen en bedrijven over het werk van de Euregio te informeren en hen bewust te maken van de kansen, die samenwerking over de grens biedt.

 

Na enkele inleidende woorden van Lenny Putman en Jan Willem Lammers gaf Euregio-secretaris Sjaak Kamps uitleg over de Euregio Rijn-Waal. Vervolgens brainstormden de deelnemers samen met de medewerkers van de Euregio Rijn-Waal over projectideeën op het gebied van economie en arbeidsmarkt, maatschappelijke organisaties, sport en recreatie en vrede, vrijheid en cultuur. Uit de drie brainstormsessies kwamen diverse ideeën voor grensoverschrijdende projecten naar voren, die de komende tijd verder uitgewerkt kunnen worden.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-08/20

Corona-enquête voor sociale ondernemingen

Het INTERREG Europe project BRESE, waarvan de Euregio Rijn-Waal lead partner is, kijkt ook over landsgrenzen heen naar de impact van Covid-19 op sociale ondernemingen en de financiële steunprogramma’s van de overheid.

04-08/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe maatregelen NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

03-08/20

Schatkamerroute en smokkelaarspad: ontdekkingsreis in de Euregio

Op het Smokkelaarspad in de voetsporen treden van smokkelaars van weleer of op zoek gaan naar verborgen parels op de Schatkamerroute: dat kan op twee van de in totaal tien nieuwe fiets- en wandelroutes die het bureau voor toerisme van de Regio Niederrhein, Niederrhein Tourismus, heeft ontwikkeld.