Inspirerende informatieavond Euregio in Wageningen

23-05/19


Op initiatief van de Wageningse gemeenteraadsleden Lenny Putman, Jan Willem Lammers en burgemeester Geert van Rumund organiseerde de gemeente Wageningen op woensdag 22 mei een goed bezochte informatieavond over de Euregio Rijn-Waal.

 

Doel van de bijeenkomst was het om inwoners, verenigingen, culturele instellingen en bedrijven over het werk van de Euregio te informeren en hen bewust te maken van de kansen, die samenwerking over de grens biedt.

 

Na enkele inleidende woorden van Lenny Putman en Jan Willem Lammers gaf Euregio-secretaris Sjaak Kamps uitleg over de Euregio Rijn-Waal. Vervolgens brainstormden de deelnemers samen met de medewerkers van de Euregio Rijn-Waal over projectideeën op het gebied van economie en arbeidsmarkt, maatschappelijke organisaties, sport en recreatie en vrede, vrijheid en cultuur. Uit de drie brainstormsessies kwamen diverse ideeën voor grensoverschrijdende projecten naar voren, die de komende tijd verder uitgewerkt kunnen worden.


Gerelateerd/Ander nieuws

19-09/19

Succesvolle workshop "Agro Cross Border"

Woensdag, 18-09-2019 vond in het tuinbouwgebied NEXT GARDEN - Bergerden in de Gemeente Lingewaard een Duits-Nederlandse Workshop rond het thema Agrobusiness met focus op duurzame energiewinning en –distributie plaats.

19-09/19

Euregio Rijn-Waal 23 september gesloten

Wegens een interne bijeenkomst blijft de Euregio Rijn-Waal op 23 september 2019 gesloten.

17-09/19

Inschrijving Euregionale scholenwedstrijd geopend

‘75 jaar vrijheid – leven in de grensregio’: onder dit motto vindt dit jaar voor de tweede keer de Euregionale Scholenwedstrijd van de Euregio Rijn-Waal plaats.