Inspirerende informatieavond Euregio in Wageningen

23-05/19


Op initiatief van de Wageningse gemeenteraadsleden Lenny Putman, Jan Willem Lammers en burgemeester Geert van Rumund organiseerde de gemeente Wageningen op woensdag 22 mei een goed bezochte informatieavond over de Euregio Rijn-Waal.

 

Doel van de bijeenkomst was het om inwoners, verenigingen, culturele instellingen en bedrijven over het werk van de Euregio te informeren en hen bewust te maken van de kansen, die samenwerking over de grens biedt.

 

Na enkele inleidende woorden van Lenny Putman en Jan Willem Lammers gaf Euregio-secretaris Sjaak Kamps uitleg over de Euregio Rijn-Waal. Vervolgens brainstormden de deelnemers samen met de medewerkers van de Euregio Rijn-Waal over projectideeën op het gebied van economie en arbeidsmarkt, maatschappelijke organisaties, sport en recreatie en vrede, vrijheid en cultuur. Uit de drie brainstormsessies kwamen diverse ideeën voor grensoverschrijdende projecten naar voren, die de komende tijd verder uitgewerkt kunnen worden.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-11/19

De Europese arbeidsmarkt: experts bijeen in Wunderland Kalkar

Het jaarlijkse EURES crossborder seminar, dat afgelopen week plaatsvond in Wunderland Kalkar, stond dit jaar in het teken van werken in Europa – met name van grenswerken in Duitsland, Nederland en België.

07-11/19

INTERREG-initiatief Super-Surf wint D-NL economieprijs 2019

Het Duits-Nederlandse INTERREG-project SuperSurf begon als een van de 35 kandidaten en won uiteindelijk op 4 november de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2019.

06-11/19

Kennisuitwisseling zelfrijdende shuttles

Ruim 60 Duitse en Nederlandse ondernemers, technici, juristen, vervoerders, stadsplanners, verzekeraars en verkeersjuristen spraken op 24 oktober op Flughafen Weeze samen over de kansen en problemen van autonoom rijdende passagiershuttles.