Op ontdekkingstocht in het natuurgebied Eltenberg-Bergherbos

22-05/19


In het weekend van 17-19 mei gold in het natuurgebied Eltenberg-Bergherbos het motto „ontdekken en beleven“.

 

Allereerst openden burgemeester Peter de Baat van de gemeente Montferland en zijn collega Peter Hinze van de Stadt Emmerich op vrijdag 17 mei in Beek gezamenlijk met enkele genodigden het rondom vernieuwde grensoverschrijdende natuurgebied Eltenberg-Bergherbos. Op zondag maakten dan al meteen talrijke bezoekers bij mooi zonnig weer gebruik van de gelegenheid om in het bosgebied tussen Eltenberg en de Nederlandse plaatsen Beek, Stokkum en ´s-Heerenberg op ontdekkingsreis te gaan.

 

Symbolische opening van de natuurspeeltuin
In aanwezigheid van Euregio-voorzitter Ulrich Francken opende beide burgemeesters bij Restaurant ´t Peeske samen met kinderen uit Elten en Beek ook nog een nieuwe natuurspeeltuin. Deze opening stond symbool voor de vele nieuwigheden, die sinds kort in het natuurgebied te bewonderen en beleven zijn. Zo wordt in Hochelten op dit moment nog gewerkt aaneen nieuwe camperplaats, een vvv en een panorama-rondweg rondom de Vitus-kerk. Nieuwe bewegwijzering en parkeermogelijkheden zorgen er voor dat toeristen snel wegwijs worden. Ook aan de andere kant van de A3, dus aan Nederlandse zijde, zijn behalve de speeltuin ook een uitzichtstoren en een vogelkijkpunt gebouwd, die een bezoek nog meer de moeite waard maken.

 

Dit is alles is mogelijk gemaakt door een grensoverschrijdend INTERREG-project, dat de Emmerich, Montferland, Natuurmonumenten en Kasteel Huis Bergh in de afgelopen jaren hebben gerealisieerd. Ondersteund werd het project door het EU-programma INTERREG Nederland-Duitsland, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en de provincie Gelderland.

 

Met de knapzak het bos in
Met een activiteitendag lokten de projectpartners talrijke bezoekers naar het natuurgebied. Op vier centrale plaatsen kregen de bezoekers een theedoek, die zij met broodjes en appels konden vullen en vervolgens samen te knopen tot een knapzak. Ook kregen zij de nieuwe wandelkaart voor het natuurgebied met veel wandelroutes en hoogtepunten mee voor onderweg. Honderden oudere en jongere nieuwsgierige wandelaars namen de gelegenheid waar en gingen op ontdekkingstocht door het bos.

 

Meer informatie over de bezienswaardigheden, bijzonderheden en wanderoutes is te vinden op de nieuwe website www.eltenberg-bergherbos.eu.


Gerelateerd/Ander nieuws

07-06/19

Apeldoorn treedt toe tot de Euregio Rijn-Waal

Tijdens de Euregioraadsvergadering van 6 juni in het Amphiontheater in Doetinchem heeft de Euregioraad unaniem ingestemd met het verzoek van de Gemeente Apeldoorn om toetreding tot de Euregio Rijn-Waal.

29-05/19

Muzikaal weekend voor Nederlandse en Duitse Accordeonisten

Eind maart reisden de accordeonverenigingen Accordeana uit Helmond en Hohnerklang uit het Duitse Oelde af naar Grefrath voor een gezamenlijke repetitieweekend.

24-05/19

‘Dynamic Borders’ ontmoet bedrijven uit de grensregio

Ruim 100 deelnemers waren maandag 20 mei aanwezig bij de internationale ondernemersbijeenkomst ‘Ondernemers voor Europa’ bij Airport Weeze.