Nederlandse stagiaires leren de Duitse werkcultuur kennen

13-06/18


Twee Nederlandse stagiaires van de gemeenten Gennep en Bergen hebben een snuffelstage bij de Duitse gemeente Weeze gelopen.

 

Tijn Houwen, van de gemeente Gennep en Stefan Vlijm van de gemeente Bergen hebben de kans benut om de Duitse gemeentelijke organisaties en werkcultuur te leren kennen.

 

Tijn Houwen heeft zich een week lang verdiept in verschillende grensoverschrijdende toeristische thema’s en projecten, zoals grensoverschrijdende fietsroutes. Stefan Vlijm heeft twee dagen meegelopen op het thema verkeer en verdiepte zich in de verkeerssituatie rondom Airport Weeze en de festivals die op het terrein gehouden worden.

 

Binnenkort zullen meer stagiaires aan de uitwisseling deelnemen.

 

Snuffelstages over de grens is een initiatief van 6 burgemeesters uit het INTERREG-project Dynamic Borders. De gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze werken grensoverschrijdend samen en zetten zich in voor de grensoverschrijdende thema’s toerisme, arbeidsmarkt en agrobusiness.

 

Foto(van links naar rechts): Georg Koenen (Fachbereichsleiter Ordnung & Soziales), Stefan Vlijm (Gemeente Bergen), Tijn Houwen (Gemeente

Gennep) en Khalid Rashid (Gemeinde Weeze).


Gerelateerd/Ander nieuws

12-10/18

Euregionale Verkoopwedstrijd: méér dan een wedstrijd

Zeventig beroepsleerlingen. Vijfentwintig scholen, berufskollegs en mbo’s, uit Duitsland en Nederland. Zestig begeleiders. Twee dagen op één locatie. De Euregionale Verkoopwedstrijd is 9 oktober gestart in het Duitse Kalkar en is meer dan alleen een wedstrijd.

08-10/18

Euregioleden verkennen de grensregio

Op 19 september namen ca. 30 raadsleden en ambtenaren van verschillende Nederlandse en Duitse gemeenten deel aan een Wegwijzer-Excursie naar Nijmegen EU Green Capital.

08-10/18

Infobijeenkomst voor nieuwe Nederlandse Euregioraadsleden

Op 2 oktober heeft de Euregio Rijn-Waal een infomiddag voor de nieuwe Nederlandse Euregioraadsleden georganiseerd.