Burgemeester Agnes Schaap verkozen tot lid Dagelijks Bestuur

08-06/18


Tijdens de Euregioraadsvergadering van donderdag 7 juni in het gemeentehuis van Wageningen is Agnes Schaap, burgemeester van Renkum, benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal.

 

Deze tussentijdse benoeming was nodig, omdat met het afscheid van Petra van Wingerden als burgemeester van Rheden een plek in het Dagelijks Bestuur vacant was geworden. Burgemeester Schaap neemt namens de Regio Midden-Gelderland (Liemers en Veluwezoom) zitting in het Dagelijks Bestuur.

 

Mevrouw Schaap was, voordat zij burgemeester in Renkum werd, raadslid en later wethouder in Wijchen, dat eveneens in de Euregio Rijn-Waal ligt. Burgemeester Schaap is dus vertrouwd met de regio en verheugt zich er op haar plaats in het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal in te nemen.

 

Het Dagelijks Bestuur wordt nu gevormd door voorzitter Hubert Bruls (burgemeester van Nijmegen), vice-voorzitter Ulrich Francken (Burgemeester van Weeze), Karel van Soest (burgemeester van Boxmeer), Agnes Schaap (Burgemeester van Renkum), Dr. Stefan Dietzfelbinger (directeur van de Niederrheinische IHK), Sören Link (burgemeester van Duisburg) en Thomas Ahls (burgemeester van Alpen).


Gerelateerd/Ander nieuws

18-09/18

Nederlands-Duitse scholenwedstrijd roept op tot creativiteit

Ken jij je buren? Deze vraag stelt de Euregio Rijn-Waal, die dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende scholenwedstrijd organiseert. Deze richt zich op middelbare scholen aan beide kanten van de grens.

14-09/18

Euregio Rijn-Waal bezoekt Düsseldorf

Op uitnodiging van de Düsseldorfer Euregioraadsleden Dietmar Wolf en Angelika Wien-Mroß brachten Andreas Kochs, plv. secretaris en Heidi de Ruiter, beleidsmedewerker afgelopen donderdag een bezoek aan de Stadt Düsseldorf.

11-09/18

Zevenaar en Emmerich vieren samen open monumentendag

De werkgroep Open Monumentendagen Rijnwaarden kijkt terug op een zeer geslaagde versie 2018. Afgelopen zaterdag en zondag werd samen met de werkgroep “Tag des offenen Denkmals” in Emmerich en Stadt Emmerich am Rhein een programma aan beide zijden van de grens neergezet.