Euregio-contactpersonen verkennen Emmerich

23-06/17


Op 22 juni vond de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal plaats.

 

Ruim 20 lidgemeenten hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld om zo hun grensoverschrijdende contacten te versterken en de andere Nederlandse en Duitse gemeenten beter te leren kennen.

 

De dag begon in het raadhuis van Emmerich, waar burgemeester Peter Hinze de contactpersonen verwelkomde. Vervolgens maakten de contactpersonen kennis met de diverse subsidiemogelijkheden in het kader van INTERREG, People to People en bedrijfsgerichte projecten en werden actuele ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt en economie en duurzame mobiliteit uitgewisseld. Het middagprogramma begon met een korte rondleiding over de Emmericher Rheinpromenade. Vervolgens werd de hafen van Emmerich, de Rhein-Waal Terminal bezocht. Deze haven vervult als trimodaal knooppunt een belangrijke logistieke functie voor de grensregio. Na afloop was er nog ruimschoot de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Kortom, een succesvolle en afwisselende dag, die zeker een bijdrage zal leveren aan een versterkte euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.