Kunstenaars kennen geen grenzen / nieuw goedgekeurd project

13-07/18


Op 06-07-2018 heeft het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal het project “Kunstenaars kennen geen grenzen” goedgekeurd.

 

De initiatiefnemers Kultur Künste Kontakte uit Emmerich en Liemers Kunstwerk uit Zevenaar en Schouwburg Amphion uit Doetinchem beschikken over een groot netwerk van artiesten en organisatoren in de grensstreek. De projectpartners delen de ervaring, dat zowel de organisatoren als de bezoekers van kunst- en muziekevenementen in zowel Nederland als Duitsland zeer sterk op het eigen land gericht zijn. Er is een terughoudendheid om evenementen in het buurland te organiseren omdat er taalbarrières en uiteenlopende regels zijn. Bovendien is het bijzonder moeilijk om het publiek te overtuigen om de theaters in het buurland te bezoeken. Vanwege taalproblemen, zijn bezoekers minder gemotiveerd om de theaters van de omliggende steden net over de grens te bezoeken. Daarnaast adverteren de theaters ook niet in het buurland.

 

Het doel van de samenwerking is het daarom ten eerste om kunstenaars de mogelijkheid te bieden hun kunst in het buurland te presenteren.  Ten tweede wil het project de toeschouwers stimuleren om de theaters in de omliggende steden te bezoeken en het culturele aanbod in het buurland te leren kennen.  Hiervoor wordt een volledig nieuw marketingconcept ontwikkeld.

 

Verder zijn er 4 tot 6 concerten gepland, die worden gecombineerd met een kunstexpositie en een film- of beeldperformance. Tijdens het concert zullen beeldend kunstenaars kunstwerken op het podium creëren in harmonie met de muziek. Het publiek ervaart een spectaculair, interactief programma. Kunst en muziek vullen elkaar aan en geven het publiek een breed scala aan indrukken.

 

De Euregio Rijn-Waal ondersteunt het project “Kunstenaars kennen geen grenzen” in het kader van „People to People“ met middelen van het EU-programma Deutschland-Nederland. Voor verdere vragen over het project of over de subsidiemogelijkheden in het kader van People to People staat mevr. Arntz graag ter beschikking.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-03/24

Netwerkbijeenkomst Euregioraad goed bezocht

Op donderdag 14 maart 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 40 Euregioraadsleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.

07-03/24

Subsidiemogelijkheden 80 Jaar Vrijheid

Dit jaar is het 80 jaar geleden, dat de bevrijding van Nederland begon. 2025 is het 80 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. In de Euregio Rijn-Waal worden in 2024 en 2025 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

05-03/24

GrensInfoPunt te gast bij studiebeurs in Düsseldorf

Op donderdag 1 februari 2024 waren de collega´s van ons GrensInfoPunt te gast op de jaarlijkse interne studiebeurs voor de leerlingen van de bovenbouw van het St. Ursula Gymnasium in Düsseldorf.