Euregio Rijn-Waal in kleur

2014 - 2014


Er zijn veel kunstinitiatieven, zowel aan de Duitse als de Nederlandse kant van de grens. Door de samenwerking in dit project werd de eigentijdse kunst in de Euregio Rijn-Waal kunst grensoverschrijdend gepromoot.

 

In 2014 realiseerden de projectpartners een drietal tentoonstellingen. Tijdens de jaarlijkse internationale kunstmanifestatie Huntenkunst in de SSP-hal in Ulft werden 75 Duitse en 72 Nederlandse kunstenaars onder de aandacht gebracht onder de titel ‘Euregio RW in the picture'. In Galerie bij de Boeken in Ulft  exposeerden zes Nederlandse en zes Duitse kunstenaars onder de subtitel ‘De Euregio RW komt’. In Galerie Haus im Park in Emmerich exposeerden tien Nederlandse en vijf Duitse kunstenaars onder de subtitel ‘Farben’. De tentoonstellingen waren naast het reguliere bezoek ook toegankankelijk voor scholen ter onderteuning van het kunstonderwijs.

De drie partners hebben een grensoverschrijdend kunstenaarsnetwerk opgebouwd waarin nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan die ook buiten het project en buiten de Rijn-Waal-regio worden voortgezet. Meer informatie is te vonden op www.huntenkunst.org, www.kunstverein-emmerich.de en www.galeriebijdeboeken.nl.

Partners

  • Stichting Huntenkunst, Ulft
  • Haus im Park, Emmerich
  • Galerie bij de Boeken, Ulft

Financiering

Kosten     € 62.245,-

 

Subsidie INTERREG IV A

EU            € 25.000,-