Euregio Endurance

2014 - 2014


De partners in dit project willen de endurancesport ( grensoverschrijdend stimuleren en promoten door het organiseren van jaarlijkse internationale wedstrijden.

 

Endurance is een tak van paardensport waarin het de bedoeling is grote afstand zo snel mogelijk af te leggen. Het belangrijkste hierbij is dat de paarden niet overbelast raken.  Afstanden die worden afgelegd variëren van 20 km tot 160 km. Doel van dit project  is het opzetten van vaste, internationale Endurance wedstrijden in het Duits-Nederlandse grensgebied. De eerste van de jaarlijkse Endurance wedstrijden vond plaats in het Traberpark den Heyberg in Kevelaer op van 6 tot en met 8 juni 2014.

Door de optimale ligging is het voor Duitse en Nederlandse enduranceruiters mogelijk, op adequate wijze gezamenlijk aan wedstrijden deel te nemen. Door het gezamenlijke rijden kunnen ruiters uit beide landen, op een manier die eerder niet mogelijk was, wedstrijddoelen bereiken. Dit zal niet alleen tot resultaten op internationale wedstrijden leiden, maar ook het wederzijdse respekt en de onderlinge verstandhouding verbeteren en voor een teamgevoel zorgen. Meer informatie is te vinden op www.cei.euregio-endurance.eu.

 

Partners

  • Stichting Euregio Endurance, Maashees
  • Distanzreitverein Niederrhein e.V., Kleve

Financiering

Kosten      € 41.504,-

 

Subsidie INTERREG IV A

EU:            € 20.752,-