Eureg-Kind

2009 - 2012


Artsen van het UMC St. Radboud in Nijmegen (NL) en de Klinik für Kinder- und Jugendmedizin van het St-Antonius-Hospital in Kleve (D) werkten grensoverschrijdend samen met Nederlandse huisartsen en Duitse kinderartsen om de behandeling van kinderen af te stemmen.

 

Deze samenwerking heeft veel positieve gevolgen voor de communicatie, nazorg en terugkoppeling over kinderen die van Nijmegen naar Kleve worden overgeplaatst en andersom. In beide klinieken zorgen speciale contactpersonen voor een snelle, efficiënte communicatie en zijn er tweetalige informatiefolders beschikbaar voor ouders en verwijzers. Ook de websites van beide ziekenhuizen zijn tweetalig.

 

Daarnaast is er meer inzicht ontstaan in de gezondheidssystemen en behandelingsprotocollen van het buurland. Kinderartsen bezoeken het ziekenhuis in het buurland voor een uitwisseling of opleiding die officieel wordt erkend. Duitse kinderartsen kunnen nu specifieke of zeldzame problemen rechtstreeks overleggen met of doorverwijzen naar een specialist in het nabij gelegen Nijmegen. Dit project heeft de (poliklinische) behandeling en begeleiding verbeterd van kinderen in de Rhein-Waal-Regio.

Partners

  • UMC St Radboud, Nijmegen
  • St. Antonius Hospital Kleve

Financiering

Kosten:  € 210.674,00

 

Subsidie INTERREG

EU:         € 105.337,00

DE:         € 0

NL:         € 0