2+2+2=1

2013 - 2015


Twee landen, twee steden, twee bestuurscolleges, een doel: Instituten en overheden in Duisburg (D) en Nijmegen (NL) werken samen op het gebied van cultuur en onderwijs. Door uitwisselingen binnen beide gemeenten en door gezamenlijke activiteiten wordt uitgeprobeerd op welke gebieden er meer grensoverschrijdende samenwerking mogelijk is. Politici en ambtenaren uit beide steden bezoeken en nemen deel aan elkaars evenementen.

 

Thema’s die aan bod komen, zijn onderwijs, maatschappij, cultuur, Europa, economie en milieu. Zo bezocht de Nijmeegse burgemeester samen met zijn Duisburgse collega de carnavalsfestiviteiten in Duisburg (D) en was de Duisburgse burgemeester aanwezig bij de dodenherdenking en het bevrijdingsfestival in Nijmegen (NL). Daarnaast werden gezamenlijke bestuursvergaderingen georganiseerd in beide steden. In totaal zijn er twintig ontmoetingen gepland die in 2015 een helder beeld geven van de nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

Het project sluit in maart 2015 af met een symposium, waarin de resultaten worden gepresenteerd en de plannen voor de toekomst worden bepaald. Het project moet leiden tot een betere afstemming en samenwerking tussen de steden Duisburg (D) en Nijmegen (NL).

Partners

  • Stadt Duisburg
  • Gemeente Nijmegen

Financiering

Kosten:   € 50.000,00

 

Subsidie INTERREG

EU:         € 25.000,00

DE:         0

NL:         0