Busverbinding Achterhoek-Kleve

2013 - 2014


De projectpartners hebben om verschillende redenen belang bij een goede busverbinding tussen Doetinchem (NL) en Kleve (D). In de Nederlandse gemeente krijgen de jongeren een goede verbinding met de nabijgelegen Internationale hogeschool. En studenten van de Duitse hogeschool kunnen woonruimte en stageplaatsen in de Nederlandse gemeente beter bereiken en benutten.

 

Deze buslijn verbindt meerdere Duitse en Nederlandse trein- en busstations en vergroot de bereikbaarheid van de vliegvelden Düsseldorf en Weeze met het openbaar vervoer.

Om te komen tot een goede busverbinding voert men een haalbaarheidsstudie uit. Hiervoor wordt het reizigerspotentieel op dit traject onderzocht. Waar komen de reizigers vandaan en waar willen ze heen? Daarnaast komt er overzicht van de kosten van een permanente buslijn en een plan voor hoe de inzet van deze lijn gecommuniceerd gaat worden naar potentiële reizigers. Vervoersmaatschappijen werken intensief mee aan de studie. Resultaten van het onderzoek komen beschikbaar voor andere regio’s. Het doel is de realisatie van een goede grensoverschrijdende busverbinding.

Partners

  • Gemeente Oude IJsselstreek
  • Hochschule Rhein-Waal, Kleve/Kamp-Lintfort

Financiering

Kosten:  € 100.000,00

 

Subsidie INTERREG

EU:         € 50.000,00

DE:         € 15.000,00 (Nordrhein-Westfalen)

NL:         € 15.000,00 (Provincie Gelderland)