Hogeschooldagen NL-D

2010 - 2011


De Hogeschooldagen zijn een terugkerend evenement om samenwerking tussen hogescholen en bedrijfsleven in de Rhein-Waal-Regio te stimuleren. Tot aan 2010 werden deze dagen in Nederland en Duitsland apart van elkaar georganiseerd. Dankzij INTERREG vond in 2011 voor het eerst een grensoverschrijdende editie plaats.

 

De Hogeschooldagen van 2011 bestonden onder meer uit een informatiebeurs waar hogescholen en bedrijven uit de grensregio zich presenteerden. Daar kregen studenten en jonge werknemers informatie over de mogelijkheden van studeren en werken aan beide zijden van de grens. Daarnaast verkende men op managementniveau de mogelijkheden van joint/double degrees en werden bestaande netwerken verdiept en uitgebreid. Voor beleidsmedewerkers stonden vakinhoudelijke symposia van internationale experts op het programma en werden ervaringen uitgewisseld.

Dit evenement bracht de scholen en bedrijven in de grensregio bij elkaar om de uitwisseling te stimuleren. Dankzij dit project wordt er nu jaarlijks een Nederlands-Duitse hogeschooldag georganiseerd in Kleve. Meer informatie is te vinden op www.eures.info.

Partners

  • Radboud Universiteit Nijmegen
  • Deutscher Akademischer Austausch Dienst, Bonn

Financiering

 

Kosten:  € 86.163,30

 

Subsidie INTERREG

EU:         € 24.713,30

DE:         € 0

NL:         € 0