EU-ZUBI

2009 - 2012


Voor bedrijven in de Rhein-Waal-Regio is het belangrijk over goed gekwalificeerd personeel te kunnen beschikken om ook in de toekomst internationale te kunnen concurreren. Via dit project volgden bijna 450 Nederlandse en Duitse jongeren een, veelal grensoverschrijdende, opleiding.

 

Een grensoverschrijdende opleiding biedt jongeren een opmerkelijk bredere basis bij de zoektocht naar een geschikte opleidingsplaats. Om jongeren aan beide zijden te informeren over de mogelijkheden van grensoverschrijdende beroepsopleidingen, hebben de projectpartners aan diverse banenbeurzen deelgenomen en informatiedagen op middelbare scholen georganiseerd. Jongeren die hierin geïnteresseerd waren, kregen individuele begeleiding en aanvullend taalonderwijs. Ook na de start van de beroepsopleiding kregen de leerlingen ondersteuning vanuit het project.

Uit het project is een groot netwerk ontstaan van beroepsopleidingen en bedrijven in beide landen. Samen bieden zij leerlingen extra opleidingsmogelijkheden in het buurland in diverse sectoren.

Een filmpje over het EU-ZUBI-project is te bekijken op Youtube.

Partners

  • Theodor-Brauer-Haus, Kleve
  • ROC de Leijgraaf, Veghel
  • ROC Nijmegen
  • ROC Graafschap College, Doetinchem

Financiering

Kosten:  € 707.355,00

 

Subsidie INTERREG

EU:         € 322.129,00

DE:         € 106.103,00 (Nordrhein-Westfalen)

NL:         € 70.736,00 (Provincie Gelderland, Provincie Noord - Brabant)