Veel belangstelling voor Europa Kijkdagen in Arnhem

16-05/17


Ruim 70 geïnteresseerden uit Nederland en Duitsland hadden zich aangemeld voor de Europa om de Hoek Kijkdagen op 12 mei in Arnhem. In de enige trolleybuswerkplaats van Nederland leerden zij alles over de toekomst van elektrisch vervoer.

 

Arnhem is de enige “Trolleystad” van Nederland. Gold de trolleybus een paar jaar geleden nog als verouderd, inmiddels is het elektrische openbaar vervoer weer helemaal terug en wordt er gewerkt aan de toekomst! Om de trolleybus ook buiten het net met accu’s te kunnen laten rijden, en om de infrastructuur bijvoorbeeld voor elektrische auto’s te kunnen gebruiken, is het INTERREG-project “E-Bus 2020” in samenwerking met Duitse partners opgezet. Dit project werd door de heer Manheller van lead partner Vossloh Kiepe uit Düsseldorf toegelicht.

 

De bezoekers kregen de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen in de enige Trolleybuswerkplaats van Nederland. Hier konden zij zowel historisch materiaal (een trolleybus uit 1949) als hypermoderne trolleybussen bekijken. Voor de bezoekers uit Duitsland hoorde ook een rit met de nieuwe grensoverschrijdende treinverbinding “RE19” van Emmerich naar Arnhem tot het programma.

 

In Nederland ontvangen veel verschillende projecten een financiële bijdrage uit Europese fondsen. Projecten die bijdragen aan de regionale en lokale economie en daarmee de concurrentiepositie van Nederland versterken. Tijdens de Europa om de Hoek Kijkdagen kan iedereen in heel Nederland bij een aantal van deze projecten een kijkje nemen en zelf zien waaraan het Europese geld wordt besteed. En wát dat oplevert. Kijk voor meer informatie over de Kijkdagen en alle deelnemende projecten op de website: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).