Euregio Rijn-Waal op bezoek bij het Akoesticum

13-02/17


Afgelopen maandag bracht de Commissie voor Grensoverschrijdende Verstandhouding van de Euregio Rijn-Waal een bezoek aan het Akoesticum. Wethouder Willemijn Vreugdenhil heette de vertegenwoordigers van ca. 10 Nederlandse en Duitse gemeenten welkom in Ede.

 

Daarna was het woord aan Harold Lenselink, artistiek directeur en Victor van Haeren, zakelijk directeur van het Acoesticum, die het Euregionale project “Grensverleggend verkennen op het gebied van muziek” toelichtten. Binnen dit INTERREG V A People to People project werken leadpartner Stichting Akoesticum en de Landesmusikakademie NRW e.V. samen. Het delen van kennis en ervaring staat centraal. De partners verwachten, dat de samenwerking tot nieuwe impulsen zal leiden, omdat de partners elkaar goed aanvullen. Vanuit deze samenwerking worden diverse activiteiten ontwikkeld op het gebied van o.a. ontwikkeling en vernieuwing scholingsaanbod muziekeducatie, culturele diversiteit (integratie van vluchtelingen), muziek maken door mensen met een beperking en senioren.

 

Deze interessante projectpresentatie werd afgesloten met een indrukwekkend optreden van de Syrische Hesen Kanjo met zijn qanun, een oriëntaalse citer.

 

Vervolgens lichtte Karin Aaldering, adviseur public affairs van de gemeente Ede het project Mensen voor Mensen toe. Ook dit project wordt met middelen uit het People to People programma ondersteund. Binnen Mensen voor Mensen werken de zes 100.000+steden binnen de Euregio Rijn-Waal samen met vrijwilligersorganisaties samen rondom het thema vluchtelingen. Gezamenlijk wisselen zij ervaringen en best practices uit om zo de integratie van vluchtelingen te versoepelen. Dit project is onlangs van start gegaan en de projectpartners kijken uit naar deze bijzondere vorm van samenwerking. Een eerste bijeenkomst in Arnhem is zeer succesvol verlopen.


Gerelateerd/Ander nieuws

13-06/24

Leuke schoolactiviteit

Eind mei werd in het kader van het project “EMOJI Olympics” een sportdag georganiseerd op het sportveld van FC Berg in ’s-Heerenberg, waaraan ongeveer 180 leerlingen deelnamen.

11-06/24

Euregioleden enthousiast over cursus

Op 6 en 7 juni vond in het Nierswalder Landhaus in het kader van Euregio-Wegwijzer een leerrijke cursus plaats.

17-05/24

Eures Team Rijn-Waal op de banenbeurs in Dinslaken

Op woensdag 15 mei 2024 was Eures Team Rijn-Waal aanwezig op de banenbeurs in de Kathrin-Türks Halle in Dinslaken.