Regiodag Probus in teken euregionale samenwerking

31-08/23


Op 24 augustus organiseerde de Probusgroepen rondom Nijmegen een regiodag, waaraan ca. 100 leden deelnamen. De regiodag stond dit jaar in het teken van het thema “Grensland”.

 

De leden spraken met elkaar over deze grensstreek als plek  om op te groeien, te leven en te wonen. Na inleidende lezingen van prof. dr. Paul Sars van de Radboud Universiteit, Dirk Brengelman, de voormalige Duitse ambassadeur in Den Haag en Vincent Pijnenburg van Fontys Venlo werkten de aanwezigen in kleine groepen met elkaar toekomstvisies richting 2030 uit voor deze grensstreek. Deze uitkomsten werden aan het einde van de middag aan Euregio-secretaris Sjaak Kamps overhandigd, die onder de indruk was van de creativiteit en inzichten van de Probusleden: Deze ideeën zouden zeker niet misstaan in onze Strategische Agenda en ik nodig de Probusleden dan ook van harte uit om hen ideeën verder uit te werken om gezamenlijk vorm te geven aan deze mooie grensregio”.


Gerelateerd/Ander nieuws

13-06/24

Leuke schoolactiviteit

Eind mei werd in het kader van het project “EMOJI Olympics” een sportdag georganiseerd op het sportveld van FC Berg in ’s-Heerenberg, waaraan ongeveer 180 leerlingen deelnamen.

11-06/24

Euregioleden enthousiast over cursus

Op 6 en 7 juni vond in het Nierswalder Landhaus in het kader van Euregio-Wegwijzer een leerrijke cursus plaats.

17-05/24

Eures Team Rijn-Waal op de banenbeurs in Dinslaken

Op woensdag 15 mei 2024 was Eures Team Rijn-Waal aanwezig op de banenbeurs in de Kathrin-Türks Halle in Dinslaken.