Euregio-commissie bij Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen

05-05/23


Op 20 april kwam de commissie voor economische aangelegenheden van de Euregio Rijn-Waal ter vergadering bijeen in het gemeentehuis van Wijchen. Hier gingen zij in gesprek met het bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen.

 

Luciën van Riswijk, burgemeester van Zevenaar en vice-voorzitter van Dagelijks Bestuur van de Groene Metropoolregio heette de commissielen van harte welkom en ging in op het belang van de uitwisseling tussen de GroeneMetropoolRegio en de Euregio Rijn-Waal.

 

Ook werd de Human Capital Agenda voorgesteld. In het kader van de Human Capital Agenda werken de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, The Economic Board en de provincie Gelderland samen aan toekomstbestendige arbeidsmarkt waarbij vraag en aanbod goed op elkaar aansluiten, zodat de (economische) potentie van de regio ten volle benut kan worden. De focus van de Human Capital Agenda ligt op het verbinden en versterken van kansrijke regionale initiatieven en projecten voor de sectoren energy, health en hightech, waar de mismatch op de arbeidsmarkt in kwantiteit en kwaliteit het grootst is.

 

Ook de Euregio-commissies voor grensoverschrijdende verstandhouding en financien en projecten kwamen op resp. 17 en 21 april bijeen. De commissie voor grensoverschrijdende verstandhouding was te gast is de historische Hanzestad Kalkar, waar de commissieleden een toelichting op het Interreg VA project “Grensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden toen en nu” kregen. Tijdens een korte stadswandeling konden zij enkele bijzondere projectresultaten bekijken, waaronder een levensgrote muurschildering. De commissie voor financien en projecten vergaderde bij de Euregio en woonde na afloop van de vergadering de kick-off van het Kleinprojectenfonds (KPF) in het Euregio-Forum bij.


Gerelateerd/Ander nieuws

24-11/23

Euregioraad bijeen in Emmerich

Op donderdag 23 november vergaderde de Euregioraad in het PAN Kunstforum in Emmerich. Meer dan 90 vertegenwoordigers van de Euregio namen deel aan de vergadering.

07-11/23

Uitnodiging focusgroep grensoverschrijdend ov op 22-11-2023

In opdracht van het Duitse onderzoekscentrum voor spoorvervoer (DZSF) van de Duitse Spoorwegautoriteit (EBA) heeft het nexus-instituut het reactiverings- en ontwikkelingspotentieel van grensoverschrijdend reizigersverkeer per spoor onderzocht.

07-11/23

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal 2023 - Uw stem telt!

Ruim 150 foto┬┤s afkomstig van 45 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "De groene Euregio". Door uw stem uit te brengen bepaalt u mede wie de winnaars van onze jaarlijkse fotowedstrijd worden.