Europaparlementariër Alexandra Geese bezoekt Euregio Rijn-Waal

28-04/23


Europarlementariër Alexandra Geese bracht op 14 april 2023 tijdens haar tournee in Kleve ook een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Vooraf ging Alexandra Geese op pad in het centrum van Kleve, waar zij met inwoners van de stad sprak over hun zorgen en wensen.

 

In Haus Schmithausen, het kantoor van de Euregio Rijn-Waal, sprak mevrouw Geese met Peter Hinze, lid van het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal en burgemeester van Emmerich, alsmede Sjaak Kamps, secretaris en Andreas Kochs, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal. Mevrouw Geese werd vergezeld door Oliver Roth, bestuurslid van de afdeling Kleve van de politieke partij Bündnis90/Die Grünen, Michael Bay van de fractie Bündnis90/Die Grünen in de gemeenteraad van Kleve en Christian Bomblat, manager klimaatbescherming van Kleve.

 

Als lid van het Europees Parlement houdt Alexandra Geese zich onder andere bezig met de thema’s digitalisering, democratie in de online wereld, duurzaamheid en circulariteit. Deze onderwerpen zijn ook voor de Euregio Rijn-Waal van groot belang. De focus van het gesprek lag dan ook op deze onderwerpen. Bestuurslid Peter Hinze ging ook in op de problematiek met betrekking tot de huisvesting van arbeidsmigranten, dat erg belangrijk is voor de Euregio Rijn-Waal. De situatie van uitzendkrachten uit Oost- en Zuidoost-Europa, die via Nederlandse uitzendbureaus in Nederland werken en onder slechte omstandigheden in Duitsland worden gehuisvest, werd uitvoerig besproken.

 

"Wij zijn erg blij met de belangstelling van mevrouw Geese voor euregionale samenwerking en hopen dat we haar zowel de kansen, die grensoverschrijdende samenwerking hier in de grensregio voor zowel Duitsland als Nederland biedt, alsook de uitdagingen in de regio, hebben kunnen laten zien”, aldus Sjaak Kamps.

Alexandra Geese: "De Europese Unie heeft vrede en welvaart gebracht voor alle burgers. Dat laat ook de uitstekende samenwerking in de Euregio Rijn-Waal zien. Maar dit moet ook gelden voor de leef- en werkomstandigheden van tijdelijke werknemers uit Oost-Europa. De Europese Unie mag niet worden misbruikt om aan de ene of de andere kant van de grens aan strenge regels te ontkomen. Ik ben in gesprek met Roemeense en Nederlandse collega's om tijdens een gezamenlijk bezoek aan de regio deze grieven onder de aandacht te brengen en mogelijke oplossingen te bespreken.

 

Foto:

v.l.n.r.: Peter Hinze (Lid Dagelijks Bestuur Euregio Rhein-Waal en burgemeester Emmerich), Christian Bomblat (klimaatmanager bij de Stadt Kleve), Oliver Roth (bestuurslid van de afdeling Kleve van Bündnis90/Die Grünen), Lid van het Europees Parlement Alexandra Geese, Michael Bay (fractie Bündnis90/Die Grünen in de gemeenteraad van Kleve), Sjaak Kamps (Secretais Euregio Rijn-Waal)


Gerelateerd/Ander nieuws

24-11/23

Euregioraad bijeen in Emmerich

Op donderdag 23 november vergaderde de Euregioraad in het PAN Kunstforum in Emmerich. Meer dan 90 vertegenwoordigers van de Euregio namen deel aan de vergadering.

07-11/23

Uitnodiging focusgroep grensoverschrijdend ov op 22-11-2023

In opdracht van het Duitse onderzoekscentrum voor spoorvervoer (DZSF) van de Duitse Spoorwegautoriteit (EBA) heeft het nexus-instituut het reactiverings- en ontwikkelingspotentieel van grensoverschrijdend reizigersverkeer per spoor onderzocht.

07-11/23

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal 2023 - Uw stem telt!

Ruim 150 foto´s afkomstig van 45 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "De groene Euregio". Door uw stem uit te brengen bepaalt u mede wie de winnaars van onze jaarlijkse fotowedstrijd worden.