Kick-Off Kleinprojectenfonds Interreg VI

25-04/23


Op 20 april 2023 vond de Kick-Off bijeenkomst van het Interreg VI kleinprojecten plaats, waaraan ca. 50 geïnteresseerden deelnamen.

 

Naast een gezamenlijk startmoment met de collega's van de naburige euregio's Ems-Dollard-Regio, EUREGIO Gronau en euregio rhein-maas-nord, werden er groeten via video getoond uit de hele Duits-Nederlandse grensregio. Daarnaast was er een uitvoerige presentatie waarin de subsidies alsmede diverse wijzigingen ten opzichte van het voorgaande programma werden toegelicht. Na de presentatie werden in kleine groepen diverse grensoverschrijdende thema's besproken, evenals vele nieuwe ideeën. Tot slot hadden de deelnemers de gelegenheid om onder het genot van een klein hapje ideeën uit te wisselen en te netwerken.

 

De nadruk blijft liggen op kleinere, grensoverschrijdende projecten. Een vereenvoudigde aanvraagprocedure maakt de deelname van alle verenigingen, organisaties en groepen mogelijk. Ook de uitvoeringsprocedure is vereenvoudigd, aangezien het fonds voor kleine projecten met vaste bedragen werkt. Dit betekent dat de vaak tijdrovende verplichting om bewijsstukken in de vorm van facturen of bankafschriften over te leggen, niet meer nodig is. Vooral voor scholen, verenigingen en vrijwilligers is dit een enorme verlichting. Evenementen die doorgaans slechts één dag duren, kunnen voortaan met een vast bedrag van 750 euro worden ondersteund. Voor andere initiatieven of projecten in het kleinprojectenfonds blijft financiering van maximaal 25.000 euro mogelijk. In totaal heeft het fonds voor kleine projecten voor het gehele programmagebied van de Euregio Rijn-Waal een omvang van 4,8 miljoen euro. Hiervan wordt 2,4 miljoen euro beschikbaar gesteld uit het Interreg VI-programma.

 

De opvolger van het succesvolle project "People to people" kan zich ook verheugen over een levendige belangstelling van verschillende bevolkingsgroepen, want de eerste projecten hebben al plaatsgevonden. Heeft u ook ideeën voor grensoverschrijdende projecten, neem dan contact op met het projectbureau van de Euregio Rijn-Waal. Meer informatie vindt u hier.

 

Het Kleinprojectenfonds wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI-programma Deutschland-Nederland en wordt medegefinancierd door de Europese Unie, het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken (EZK) en MWIKE NRW, alsmede de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.


Gerelateerd/Ander nieuws

24-11/23

Euregioraad bijeen in Emmerich

Op donderdag 23 november vergaderde de Euregioraad in het PAN Kunstforum in Emmerich. Meer dan 90 vertegenwoordigers van de Euregio namen deel aan de vergadering.

07-11/23

Uitnodiging focusgroep grensoverschrijdend ov op 22-11-2023

In opdracht van het Duitse onderzoekscentrum voor spoorvervoer (DZSF) van de Duitse Spoorwegautoriteit (EBA) heeft het nexus-instituut het reactiverings- en ontwikkelingspotentieel van grensoverschrijdend reizigersverkeer per spoor onderzocht.

07-11/23

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal 2023 - Uw stem telt!

Ruim 150 foto┬┤s afkomstig van 45 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "De groene Euregio". Door uw stem uit te brengen bepaalt u mede wie de winnaars van onze jaarlijkse fotowedstrijd worden.