Thomas Ahls neemt deel aan bestuurlijk overleg GROS NL-NRW

15-01/23


Afgelopen donderdag 12 januari kam het bestuurlijk overleg GROS NL-NRW bijeen in het Duitse Brüggen.

 

Europa-minister Liminski van Nordrhein-Westfalen en minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties spraken met de Euregio´s, de provincies Gelderland, Limburg en Overijssel en de Bezirksregierungen Düsseldorf, Köln en Münster over de toekomstige speerpunten voor de grensoverschrijdende samenwerking in het kader van de Grenslandagenda NL-NRW. Namens de Euregio Rijn-Waal waren vice-voorzitter Thomas Ahls en secretaris Sjaak Kamps aanwezig. Aan het overleg namen verder het Benelux-secretariaat en het Consulaat-Generaal in Düsseldorf deel.

 

Het overleg vond in aanloop naar de Grenslandconferentie 2023 plaats. Deze Grenslandconfrentie vindt op 6 december in Nijmegen plaats en daarmee ook in de Euregio Rijn-Waal. Tijdens de Grenslandconferentie zal de nieuwe Grenslandagenda NL-NRW worden vastgesteld en zal voor de vierde keer de Grenslandprijs NL-NRW worden uitgereikt aan een project, dat een bijzondere bijdrage aan de grensoverschrijdende samenwerking heeft geleverd.


Gerelateerd/Ander nieuws

31-03/23

Petitie voor behoud Kleverlands in Gelderland gestart

“Mijn kleinkind van zeven jaar wil graag de streektaal van hier spreken. Daarom is het belangrijk, dat in het onderwijs aandacht wordt besteed aan het Kleverlands. De eerste stap hiervoor is erkenning volgens het Europees Handvest.”

21-03/23

Zaalvoetbaltoernooi voor sporters met een handicap groot succes

Op zaterdag 11 maart 2023 organiseerde de afdeling gehandicaptensport van SV Rees een indoortoernooi in de Westringhalle waaraan 12 teams uit de grensstreek deelnamen. Drie teams kwamen uit Nederland.

17-03/23

Goede gesprekken Netwerkbijeenkomt Euregioraad

Op donderdag 16 maart 2023 vond na drie jaar weer de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ca. 35 Euregioraadleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.