ROCKET Reloaded sluit projectfase succesvol af

23-05/22


Op 17 mei vond in de DRU Cultuurfabriek in Ulft de afsluiting van het Interreg Deutschland-Nederland VA project ROCKET Reloaded plaats.

 

Het project is een vervolg van het project ROCKET (RegiOnal Collaboration on Key Enabling Technologies) en stimuleert grensoverschrijdende samenwerking tussen het bedrijfsleven en de wetenschap. Deze samenwerking heeft in 3 jaar tijd tot 6 concrete projecten geleid die zich richten op gezondheid, energie en productie. 

 

Tijdens het event werden de 6 verschillende innovatieprojecten en resultaten hiervan aan een Duits-Nederlands publiek, bestaande uit voornamelijk ondernemers, voorgesteld. De projecten zijn uiteenlopend en hebben ieder hun eigen focus, desondanks hebben ze allemaal dezelfde kern: technologie en innovatie. Een van de projecten van ROCKET Reloaded is Nano-Sinusgel. Tijdens dit project is aan een gel gewerkt, die postoperatieve complicaties na een ingreep aan de neusbijholten voorkomt.  Een ander voorbeeld is Skinball. De focus van dit project is het vroeg kunnen ontdekken van huidkanker. Alle projecten zijn grotendeels succesvol geweest in het behalen van hun doelen en hebben elk een meerwaarde voor het grensgebied.    

 

Tijdens de bijeenkomst werd ook vooruitgeblikt naar Interreg VI door een presentatie van Nikolaus Jansen (Amt für regionale Landesentwicklung Weser-Ems) en Peter Paul Knol (INTERREG Deutschland-Nederland).  

 

Na afloop was er tijd om de verschillende stands van de projecten te bezoeken en te netwerken.  

 

Meer informatie over het project Rocket Reloaded vindt u hier: Projekt Rocket Reloaded – ROCKET (rocket-innovations.eu) of: ROCKET Reloaded - INTERREG (deutschland-nederland.eu) 


Gerelateerd/Ander nieuws

24-06/22

Reizen met de OV-chipkaart van en naar Emmerich nu mogelijk

Vanaf donderdag 23 juni is het mogelijk om met de Nederlandse OV-chipkaart in- en uit te checken op de stations van Emmerich, Praest en Elten.

21-06/22

“Euregionanale Verkopers" 2022 bekend

Wie wordt “Euregionaal Verkoper 2022”? Die vraag stond centraal tijdens de finale van de achtste Euregionale Beroepenwedstrijd in de Stadthalle in Kleve.

07-06/22

Feestelijke opening Euregionale boekenkast trekt veel bezoekers

Op vrijdag 20 mei jongstleden werd de eerste grensoverschrijdende boekenkast van de Euregio Rijn-Waal geopend, op ongeveer 10 meter van de grens in Hommersum.